אף על פי שללחם הזה אין קרום כמו לשאר הלחמים שאתם מכירים, זה לא הופך אותו לפחות טוב מהם, ולמעשה, הוא מתעלה עליהם בדרך ההכנה הפשוטה שלו. אין שום צורך להכניס את הבצק לתנור, כשכל מה שצריך זה 4 דקות במיקרוגל ויש לכם לחם נהדר עם מרקם שמזכיר לחמניות אסייתיות מאודות (לחמניות באן). נסו ותתפלאו לגלות כמה קל להכין לחם בבית עם מיקרוגל!
רכיבים למתכון ללחם במיקרוגל:
אופן הכנת המתכון ללחם במיקרוגל:
-
שמנו עם חמאה תבנית זכוכית ללחם בנפח 1.5 ליטר שמתאימה לחימום במיקרוגל, והניחו בצד.
-
שימו את החמאה, השמרים, הסוכר, המלח והמים בקערת מיקסר, והפעילו אותו עם וו גיטרה במהירות נמוכה.
-
הוסיפו חצי כוס קמח, חכו עד שהמרכיבים ישתלבו והוסיפו עוד חצי כוס – המשיכו כך עד שתוסיפו את כל הקמח.
-
אחרי שהוספתם את כל הקמח וכל החומרים השתלבו היטב, עצרו את פעולת המיקסר, הוציאו את הבצק ולושו אותו ביד למשך כ-8 דקות.
-
העבירו את הבצק לתבנית שהכנתם מראש, כסו אותה עם מגבת ותנו לבצק לתפוח למשך שעה, כך שיכפיל את גודלו.
-
לאחר שעה הכניסו את הבצק למיקרוגל על חום גבוה למשך 3-4 דקות עד שבדיקה עם מדחום מראה שהטמפרטורה הפנימית שלו היא 95 מעלות. מומלץ לבדוק כבר לאחר תום 3 דקות את רמת מוכנות הבצק, שכן הזמן יכול להשתנות בהתאם לעוצמת מיקרוגל שלכם.
-
כשהלחם מוכן תנו לו להתקרר למשך 5 דקות. לאחר מכן הפכו את התבנית על רשת קירור, הוציאו את הלחם ממנה ותנו לו להתקרר על הרשת באופן מוחלט.
-
כשהלחם כבר אינו חם, פרסו אותו והגישו.
טיפ השף:
מומלץ להעביר את הקמח לכוס מדידה בעזרת כף במקום לשפוך ישירות מהשקית. אם מעבירים ישירות מהשקית, הקמח אינו אוורירי והתוצאה היא בצק יבש.
מקור: הודיה נעמי