לזניה היא מאכל אהוב מאוד מהמטבח האיטלקי, שלרוב מכינים לכבוד ארוחות משפחתיות גדולות או באירועים מיוחדים אחרים. במרבית המקרים מדובר במנה גדולה מאוד שמצריכה הכנה ארוכה למדי, אבל היום אתם תגלו שניתן להכין אותה במהירות ובקלות במקרים שבהם אתם פשוט רוצים לפנק את עצמכם במנת לזניה אישית בלי אף אחד אחר חוץ מכם! והחלק הטוב ביותר? בשביל המתכון הזה לא צריך לשבור את הראש עם כלי בישול שונים ועבודות הרכבה מסובכות, צריך רק כוס ומיקרוגל!
אופן הכנת הלזניה בכוס:
-
שברו את דפי הלזניה לתוך כוס גדולה (שברים כקוטר הכוס) שמתאימה לחימום במיקרוגל, הוסיפו שמן זית וערבבו היטב כדי שהוא יכסה אותם באופן אחיד.
-
הוסיפו לספל מים עד שכל דפי הלזינה מכוסים וחממו את הכוס במיקרוגל על עוצמה גבוהה למשך 3-4 דקות עד שהם מתרככים. מומלץ לעצור את החימום באמצע, לבדוק מה מצב הדפים, לערבב אותם במים ולהמשיך לחמם לפי הזמן הנחוץ.
-
בסיום החימום יש להוציא את הכוס מהמיקרוגל, לשפוך את המים ולהעביר דפי הפסטה הרכים לצלחת.
-
כעת ניתן להתחיל לבנות את הלזניה באותה הכוס שבה כבר השתמשתם. תחילה קחו כף אחת של רוטב פיצה ומרחו אותה על תחתית הכוס.
-
מעל הרוטב הניחו שכבת של דפי לזניה, תרד, גבינת ריקוטה ואם תרצו, גם תוספות שונות (פירוט בהמשך).
-
חזרו על תהליך בניית השכבות עד שתגיעו לקצה הכוס או שיגמרו לכם חומרי הגלם. לסיום, פזרו גבינת צ'דר על השכבה העליונה ביותר של הלזניה.
-
הכניסו את הכוס למיקרוגל לחימום בעוצמה גבוהה למשך 2-3 דקות. שימו לב שזמן הבישול יכול להשתנות ממכשיר למכשיר ולכן כדאי לפקוח עין על הכוס למשך כל זמן החימום כדי לוודא שהלזניה לא גולשת החוצה.
מקור תמונה:
biggerbolderbaking
-
כשהחימום במיקרוגל הסתיים, הוציאו בזהירות את הכוס וחתכו את הלזניה במרכזה עד לתחתית כדי לוודא שהיא מוכנה. אם יש צורך הכניסו את הכוס לחימום נוסף ואם לא אז ניתן לקשט בעלה בזיליקום את מקום החיתוך, לחכות שהמנה תתקרר ולאכול בתיאבון!
טיפ השף:
ניתן להוסיף ללזניה שכבה של קוביות חצילים או תפוחי אדמה מבושלים (כף אחת או שתיים) כדי להעשיר את טעם המנה.