גולש הוא בעיקרון תבשיל הונגרי, אך כבר במשך שנים הוא עבר גלגולים רבים בכל מקום שאליו הגיע בעולם. הוא נחת והתפתח גם בצפון אמריקה, ושם זכה לצורה שלא ממש מזכירה את המקור ההונגרי, אך עדיין שווה להכיר ולנסות אותה. יתכן שזה יזכיר לכם יותר פסטה בולונז מאשר את הגולש שאתם מכירים, אך לא משנה מה האסוציאציה שתהיה לכם, כל ביס מהמנה המנחמת הזו יהיה כזה שתרצו ממנו עוד ועוד.
אופן הכנת גולש אמריקאי:
-
הניחו סיר גדול על אש בינונית-גבוהה והוסיפו לו כפית שמן זית.
-
הוסיפו לסיר החם את הבשר הטחון, פרקו אותו וערבבו עם מרית למשך דקה.
-
הוסיפו לסיר גזר, בצל, סלרי ושום וערבבו למשך כ-5 דקות, עד שהירקות מתרככים.
-
תבלו עם מלח, אורגנו, פלפל וסוכר וערבבו עד שכל הרכיבים משתלבים.
-
הוסיפו את העגבניות המרוסקות, רכז העגבניות, רוטב הווסטרשייר, ציר העוף והמים, הביאו לרתיחה ואז הפחיתו את עוצמת האש לסף רתיחה, כסו עם מכסה ובשלו למשך 20 דקות.
-
הוסיפו את המקרוני וערבבו עד שכל הרכיבים משתלבים, ובשלו על סף רתיחה עם מכסה סגור למשך 20 דקות נוספות, תוך כדי ערבוב מפעם לפעם כדי שהפסטה לא תידבק לתחתית הסיר.
-
אם התערובת נראית יבשה מדי, הוסיפו עוד קצת מים חמים - ¼ כוס בכל פעם או כמה שצריך. התבשיל צריך להיות לח.
-
תבלו במלח, פלפל ומעט סוכר לפי הטעם אם צריך והגישו.
טיפ השף:
כמות המים שתצטרכו תשתנה בעיקר על פי סוג הפסטה שתבחרו, ומומלץ להוסיף עוד מים אם הפסטה נראית יבשה.