אתם בטח מכירים את הקובות - כופתאות עגולות או סגלגלות עטופות בבצק עדין שעשויות מבורגול / אורז / סולת / תפוחי אדמה / קמח. בפנים מסתתר מילוי מבשר בקר או כבש עם בצל, עם מלח, פלפל שחור ותבלינים לפי טעמכם האישי, או מילוי צמחוני עם ירקות. הקובה מוגשת עם רוטב או מגוון מרקים חמים כמו מרק עגבניות / סלק / עוף, וקיימת גם בגרסה מטוגנת בשמן עמוק המוגשת ללא מרק. מתקבלת מנה נהדרת שכיף לאכול בימי החורף הקרים, ובכלל כל השנה.
את המתכון הבא קיבלנו משיר אמיר, הבלוגרית ובעלת קבוצת הפייסבוק: מתכונים, קופונים ומבצעים.
כמה טיפים לפני שנלמד להכין קובה סולת ברוטב עגבניות:
הכנת המתכון: אם החלטתם להכין מרק עם הקובות עדיף תמיד להתחיל בהכנת המרק. לעומת ההכנה הזריזה של הקובות, למרק לוקח יותר זמן להתבשל.
הבצק: חשוב מאוד לתת לבצק לנוח ולהתייצב לפני ההכנה, כדי שיהיה יותר קל ונוח לעבוד איתו.
תערובת הבשר: אם פעולת הגלגול ויצירת הצורה קשה עבורכם, גלגלו קציצות קטנות מתערובת הבשר, הכניסו למקרר ל-30 דקות, ולאחר מכן צרו מעל את מעטפת הבצק. הכניסו למים רק לאחר שהבשר יגיע לטמ"פ החדר. אפשר לטגן את תערובת הבשר מעט לפני מילוי הקובות, ואפשר גם, כמו בדרך המסורתית, להכניס ישירות למרק - לבחירתכם.
כדרור הקובות: בזמן הגלגול מומלץ להניח לידכם קערית עם מים כדי לטבול את הידיים ולהקל על פעולת הגלגול. אם נוצרו חורים במעטפת הבצק במהלך המילוי, תקנו אותם בעזרת "טלאים" מהעיסה.
שדרוג הטעם: ניתן להוסיף לתערובת הבשר עשבי תיבול קצוצים כמו פטרוזיליה או כוסברה.
ערבוב בזמן הבישול: כמו בבישול הקציצות, מומלץ לטלטל / לנענע את הסיר ולא לערבב כדי לא לפגוע בקובות ולפרק אותן.
הקפאה: אם יצאה כמות גדולה, אפשר להכניס חלק מהקובות לקופסה אטומה ולהקפיא. לאחר ההוצאה מההקפאה אין צורך בהפשרה, פשוט מכניסים למרק ומוסיפים לזמן הבישול עוד כ-5 דקות. ההפשרה לפני עלולה לגרום להן להתפרק.