הטריק הגאוני של המתכון הבא הוא שאת כולו מכינים במחבת אחת - בלי לכלוך וכלים מיותרים. אפילו הבצל מטוגן יחד עם שאר הרכיבים באותו תבשיל. מלבד קלות ההכנה, המנה הזאת בריאה, מזינה, מיוחדת ומשלבת את מאפייני המטבח המקסיקני - התירס, השעועית, האבוקדו והתבלינים הנהדרים.
אופן הכנת התבשיל קינואה:
-
חממו שמן זית במחבת גדולה על להבה בינונית-גבוהה. הוסיפו לשמן את השום ופלפל הצ'ילי וערבבו למשך כדקה.
-
הוסיפו למחבת את הקינואה, ציר הירקות, השעועית, העגבניות, התירס, אבקת הצ'ילי והכמון.
מקור תמונה:
damndelicious
-
תבלו במלח ופלפל לפי הטעם והביאו את התבשיל לרתיחה.
-
כסו את המחבת, הנמיכו את הלהבה ובשלו למשך כ-20 דקות עד להתרככות הקינואה.
-
בתום הבישול, הוסיפו את קוביות האבוקדו, מיץ הלימון והכוסברה הקצוצה למנה, והגישו באהבה.