אורז מלא מהווה חלופה טעימה ובריאה לאורז הלבן ועתיר הפחמימות, אך אנשים רבים מוותרים עליו בגלל אופן הבישול השונה שלו. במתכון הבא תלמדו כיצד להכין את האורז החום המושלם, ולהפוך אותו לתוספת בריאה וטעימה לכל ארוחה.
אופן הכנת האורז מלא:
-
מלאו כוס מדידה באורז מלא.
-
שטפו את האורז במסננת 2-3 פעמים.
-
הניחו סיר בינוני על אש גבוהה, ומלאו אותו בשתי כוסות מים.
-
הביאו את המים לרתיחה נוספת.
-
כשהמים יתחילו לרתוח, הוסיפו לסיר את האורז השטוף.
-
ערבבו את האורז מעט כדי לוודא שהוא מתפזר באופן שווה בתוך הסיר. זה הזמן להוסיף תיבול לבחירתכם.
-
הנמיכו את האש וכסו את הסיר עם מכסה. הניחו לאורז להתבשל מבלי לגעת בו.
-
לאחר 15-20 דקות, האורז אמור להיות מוכן, וכל הנוזלים שבסיר צריכים להיספג בתוכו. עם זאת, אם הכנתם מנה כפולה, זכרו: על כל כוס אורז, מוסיפים 10 דקות לבישול.
-
כשהאורז מבושל, כבו את האש. תנו לאורז לנוח בסיר עם מכסה סגור במשך 5 דקות נוספות. העבירו לצלחת הגשה.
מקור: healthaliciousness