header

מתכון לעוגת סולת מצרית - בסבוסה ב-5 דקות

הבסבוסה היא עוגת סולת מצרית ספוגה בסירופ מתוק. לקינוח הנהדר הזה יש מתכונים רבים ושיטות שונות להכנה, אך המתכון לעוגת סולת שלפניכם הוא פשוט ומהיר הכנה, ותוך 5 דקות תוכלו בלבד תוכלו להכין עוגה נפלאה בטעם מיוחד.

זמן הכנה: 5 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת סולת מצרית - בסבוסה ב-5 דקות
רכיבים לעוגת סולת:
סולת - 1 כוס
שמנת חמוצה - ½ גביע
מיץ תפוזים - ½ כוס
שמן - 1 כוס
קוקוס - 1 כוס
קמח - 1 כוס
אבקת אפייה - 2 שקיות (20 גר')
ביצים - 4 (שלמות)
וניל - 1 כפית
גרידת תפוז - 1 כפית
רכיבים לסירופ:
סוכר - 1 כוס
מים - ½1 כוסות
דבש - 1 כף
מיץ לימון - 1 כפית
אופן הכנת העוגת סולת:
  1. חממו תנור לטמפרטורה של 160 מעלות.
  2. ערבבו את כל רכיבי העוגה בקערה אחת גדולה בעזרת כף, מזלג או מיקסר ידני.
  3. צקו את הבלילה לתבנית משומנת (כל צורה שתבחרו: אינגליש קייק, עגולה 26 ועוד) ואפו כ-45 דקות עד להתמצקות העוגה והזהבת חלקה העליון.
אופן הכנת הסירופ:
  1. הכניסו סוכר, מים ודבש לסיר קטן, הניחו מעל להבה בינונית והביאו לרתיחה.
  2. לאחר שהעוגה מוכנה, הוציאו אותה מהתנור וחתכו לצורה הרצויה, אך אל תוציאו אותה מהתבנית עד למזיגת הסירופ מעל.
  3. לאחר רתיחת הסירופ המתינו עוד 2-3 דקות, כבו את האש ומיזגו את הסירופ בצורה שווה ובעודו חם על העוגה החמה. קררו והגישו לצד גלידה או קצפת.
טיפ השף:
עדיף לתת לעוגה לשהות במקרר לילה לפחות כדי שהיא תספוג את הטעמים והסירופ טוב יותר, אך ניתן גם לאכול אותה עוד ביום ההכנה.
מקור: מוטי רז
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.