הבסבוסה היא עוגת סולת מצרית ספוגה בסירופ מתוק. לקינוח הנהדר הזה יש מתכונים רבים ושיטות שונות להכנה, אך המתכון לעוגת סולת שלפניכם הוא פשוט ומהיר הכנה, ותוך 5 דקות תוכלו בלבד תוכלו להכין עוגה נפלאה בטעם מיוחד.
אופן הכנת העוגת סולת:
-
חממו תנור לטמפרטורה של 160 מעלות.
-
ערבבו את כל רכיבי העוגה בקערה אחת גדולה בעזרת כף, מזלג או מיקסר ידני.
-
צקו את הבלילה לתבנית משומנת (כל צורה שתבחרו: אינגליש קייק, עגולה 26 ועוד) ואפו כ-45 דקות עד להתמצקות העוגה והזהבת חלקה העליון.
אופן הכנת הסירופ:
-
הכניסו סוכר, מים ודבש לסיר קטן, הניחו מעל להבה בינונית והביאו לרתיחה.
-
לאחר שהעוגה מוכנה, הוציאו אותה מהתנור וחתכו לצורה הרצויה, אך אל תוציאו אותה מהתבנית עד למזיגת הסירופ מעל.
-
לאחר רתיחת הסירופ המתינו עוד 2-3 דקות, כבו את האש ומיזגו את הסירופ בצורה שווה ובעודו חם על העוגה החמה. קררו והגישו לצד גלידה או קצפת.
טיפ השף:
עדיף לתת לעוגה לשהות במקרר לילה לפחות כדי שהיא תספוג את הטעמים והסירופ טוב יותר, אך ניתן גם לאכול אותה עוד ביום ההכנה.
מקור: מוטי רז