עם כל הכבוד לטרנד של טבלאות שוקולד ענקיות עם מילוי קדאיף בטעמים שזכו לשם "שוקולד דובאי", יש הרבה דרכים יצירתיות לשלב את הרכיבים האלה בצורה הרבה יותר פשוטה. לאחרונה נתקלתי במתכון שנראה הרבה יותר ידידותי ומבטיח, והוא גם כלל את אחד מהפירות שאני הכי אוהב. מהר מאוד ניסיתי אותו בעצמי ומדובר באחת מהגרסאות שהכי אהבתי לשילוב הנפלא של שוקולד ופיסטוק. התוספת של התות מעניקה עוד מרקם וטעם מיוחד לפינוק השוקולדי הזה, והמראה של שלושת השכבות בריבועים קטנים שתוכלו לחתוך ולהגיש לכל אורח או בן משפחה מושך לא פחות מטבלאות שוקולד ענקיות. נסו להכין אותו ותגלו בעצמכם!
מקור תמונה:
tasty.co
רכיבים לחטיפי שוקולד דובאי ותותים:
אופן הכנת חטיפי שוקולד דובאי ותותים:
-
חיתכו את התותים לפרוסות בעובי של ס"מ וחצי בערך, יבשו אותן היטב בעזרת נייר סופג וסדרו באופן אחיד בשכבה אחת על תבנית מרופדת בנייר אפייה או אלומיניום.
-
המיסו את החמאה במחבת על להבה בינונית-חלשה ואז הכניסו את שערות הקדאיף. טגנו וערבבו לעיתים קרובות, עד שהן הופכות לפריכות ומקבלות צבע מוזהב.
-
העבירו את שערות הקדאיף לקערה, הוסיפו חמאת פיסטוק וטחינה לפי הטעם, וערבבו היטב.
-
שפכו את התערובת מהקערה על התותים באופן שווה, ובמידת הצורך מרחו אותה על התותים עם מרית או סכין רחבה.
-
הכניסו את השוקולד לקערה שמתאימה לחימום במיקרו וחממו אותה על עוצמה גבוהה למשך 30 שניות. ערבבו קלות וחזרו על החימום בפולסים קצרים עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
-
שפכו את השוקולד על שכבת הקדאיף ומרחו גם אותו בצורה אחידה. אם תרצו עוד קצת טעם פיסטוקי ופריכות, פזרו מעל השוקולד החם כף של שברי פיסטוקים.
-
העבירו את התבנית למקפיא למשך 10-15 דקות. לאחר מכן ניתן לחתוך לריבועים ולהגיש, או להעביר לקופסה ולאחסן במקרר עד להגשה. מומלץ שלא לחכות יותר מ-12 שעות.