דובאי ידועה בזכות הרבה דברים, כמו למשל מבני הענק שלה ואי הדקל המלאכותי, ולאחרונה גם הגיע משם טרנד מתוק וטעים שכבש את העולם. חברת שוקולדים בשם FIX Dessert Chocolatier החלה לייצר בשנת 2024 סדרת שוקולדים עם מילוי פריך ועשיר של שערות קדאיף בטעמים שונים, שכבשה את דובאי בסערה ולאחר מכן את כל העולם. החטיף המפורסם ביותר של החברה משלב שוקולד חלב עם מילוי פיסטוק, טחינה וכמובן שגם קדאיף. הוא זכה לכל כך הרבה הצלחה ופופולריות שבארץ ובעולם אף החלו לכנות אותו "שוקולד דובאי", והיום אנחנו נלמד אתכם כיצד להכין את התענוג המתוק והמיוחד הזה אצלכם בבית. לצורך הכנת המתכון יש צורך בתבנית סיליקון לטבלת שוקולד במידות של 25*18 ס"מ לערך עם שקעים גדולים.
אופן הכנת שוקולד דובאי:
-
שברו את השוקולד והמיסו מחצית מהכמות בתוך כלי עמיד שתכניסו לתוך סיר גדול עם מים חמים (שיטת בן מארי). ניתן גם להמיס במיקרוגל בתוך כלי מתאים בעזרת חימום על פולסים קצרים וערבוב השוקולד עד שהוא מומס לחלוטין.
-
שפכו את השוקולד לתבנית הסיליקון, הזיזו אותה קלות מצד לצד כדי לקבל כיסוי אחיד והכניסו למקרר עד שהשוקולד מתמצק.
-
בינתיים התחילו בהכנת המילוי; קצצו קלות את הקדאיף והכניסו למחבת עם חמאה מומסת על להבה בינונית. טגנו וערבבו עד ששערות הקדאיף זהובות ופריכות.
-
העבירו את הקדאיף מהמחבת לקערה יחד עם הטחינה וקרם הפיסטוקים, וערבבו היטב.
-
אחרי שהשוקולד התמצק, הוציאו את התבנית מהמקרר ומרחו בתוכה את תערובת הקדאיף. הקפידו שלא למרוח סמוך לדפנות התבנית כדי להבטיח סגירה טובה של המילוי עם שארית השוקולד.
-
המיסו את המחצית השנייה של השוקולד ושפכו אותה לתוך התבנית. מרחו אותה בצורה אחידה וחלקה בעזרת מרית או כלי דומה, והכניסו למקרר למשך כשעה.