הפיסטוק הפך בשנים האחרונות לכוכב של העולם הקינוחים והמנות האחרונות, החל מגלידות בטעם פיסטוק ועד לשוקולד דובאי המפורסם עם שערות הקדאיף וקרם הפיסטוק העשיר. אחרי שכבר לימדנו אתכם בעבר להכין את הממתק הפופולרי הזה, אנחנו מציעים לכם להכיר את "אחיו החורג", או לפחות אחד מהם. זהו מתכון פשוט וטעים לעוגת ביסקוויטים ופיסטוק ללא אפייה, עם מילוי קרמי ועשיר שבקלות אפשר לשדרג עם אטריות קדאיף מטוגנות בחמאה. אם אתם מחפשים מנה אחרונה מיוחדת ומושקעת שכנראה עוד לא הכנתם עד היום, בהחלט שווה לכם לנסות את העוגה הזאת!
רכיבים לעוגת ביסקוויטים ופיסטוק:
אופן הכנת עוגת ביסקוויטים ופיסטוק:
-
הכניסו לקערה גדולה את גבינת השמנת ואבקת הסוכר, ערבבו עד לקבלת תערובת חלקה.
-
הוסיפו כ-120 גרם של ממרח פיסטוק ותמצית וניל, ערבבו שוב והוסיפו 300 מ"ל שמנת מתוקה.
-
ערבבו בעזרת מטרפה עד שניתן ליצור "נטיפים" מהתערובת והניחו בצד.
-
מזגו את החלב לכלי והתחילו לטבול בתוכו את הביסקוויטים אחד-אחד למשך כשתי שניות, ואז סדרו את הביסקוויטים על תבנית בגודל 20*30 ס"מ.
-
אחרי שסיימתם לסדר שכבה אחת של ביסקוויטים, מרחו עליה כחצי מהתערובת שהנחתם בצד ומרחו אותה באופן אחיד ושווה.
-
טבלו בחלב וסדרו על שכבת המילוי שבתבנית שכבה של של ביסקוויטים, מרחו עליה באופן אחיד את התערובת שנשארת בקערה.
-
כסו את התבנית בניילון והכניסו למקרר למשך 4 שעות או למשך לילה.
-
לקראת סוף הקירור, שברו שוקולד לבן לתוך עקרה מותאמת לחימום במיקרוגל והוסיפו 80 מ"ל שמנת מתוקה.
-
חממו את השוקולד במיקרוגל בפולסים קצרים של 20-30 שניות וערבבו קלות בין חימום לחימום. כשהתערובת נוזלית ואחידה, הוסיפו 60 גרם ממרח פיסטוק וערבבו היטב.
-
הוציאו את העוגה מהקירור, שפכו מעליה את רוטב השוקולד ומרחו אותו באופן אחיד. אם תרצו, ניתן גם לקשט בשברי פיסטוק.
-
הכניסו את העוגה למקרר עד שרוטב השוקולד יתייצב, והעוגה מוכנה להגשה. בתיאבון!
טיפ השף:
שדרגו את שכבת המילוי של העוגה עם אטריות קדאיף מטוגנות בחמאה, ותוכלו להכין עוגת שוקולד דובאי מיוחדת וטעימה.