לקינוח תמיד יהיה מקום בבטן גם לאחר ארוחה דשנה ומלאה, בייחוד כשמדובר בעוגת תפוחים רכה, עסיסית ומתובלת בטוב טעם. מקור המתכון הבא מיוחס למטבח היהודי ההולנדי, שמוכיח כי ניתן להכין קינוח שווה וטעים במיוחד גם כאשר אין לכם הרבה זמן וכוח להשקיע באפייה.
אופן הכנת העוגת תפוחים:
-
חממו תנור ל-170 מעלות ושמנו תבנית אפייה בגודל 25X35 ס"מ.
-
הכניסו את התפוחים החתוכים לקערה ופזרו קינמון וסוכר יחד, ערבבו היטב והניחו בצד.
-
בקערה אחרת, ערבבו יחדיו אבקת אפייה, מלח ואת שני הקמחים.
-
הוסיפו לקערה מים, גזר, גרידת לימון, תמצית וניל וביצים וערבבו היטב יחדיו.
-
הוסיפו אל הקערה את תערובת התפוחים, ערבבו יחדיו עד לקבלת תערובת אחידה והעבירו אותה אל תבנית האפייה.
-
אפו במשך כשעה ורבע או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא נקי.
-
צננו מעט והגישו.