מתכון לחמניות הכתר עם גבינת השמנת הבא יכתיר אתכם לאלופי המטבח, והשבחים שתקבלו יגרמו לכם להסמיק מרוב אושר. אם גם אתם רוצים להיות מסמרי הערב בזכות המנה שהכנתם, כדאי לכם לנסות את המתכון הבא.
מקור תמונה:
es.postila
אופן הכנת הלחמניות:
-
הכניסו לקערת המיקסר קמח, ביצה, חלב, שמרים, מלח, אבקת סוכר ושמן. ערבלו הכל יחד עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.
-
העבירו לקערה משומנת מעט, כסו והתפיחו עד להכפלת נפח הבצק.
-
הפעילו את התנור על חום של 160 מעלות ושמנו מעט תבנית שקעים מסיליקון או מתכת.
-
לאחר שהבצק תפח, חלקו אותו ל-12 חלקים שווים.
מקור תמונה:
es.postila
-
רדדו כדור אחד לעלה מעט מאורך, מרחו מעט גבינת שמנת בכשליש מגודל העלה שנוצר ובעזרת סכין חדה צרו 7 רצועות בשני השלישים הנותרים. (כמו בתמונה)
מקור תמונה:
es.postila
-
גלגלו את הבצק מהחלק המרוח בגבינה על כל האורך עד לקצה הרצועות.
מקור תמונה:
es.postila
-
צרו שבלול מהגליל והניחו בתבנית המשומנת, הברישו במעט ביצה טרופה וזרו מעט שומשום. עשו כך עם כל שאר כדורי הבצק והניחו להתפחה של כ-15-20 דקות.
מקור תמונה:
es.postila
-
לאחר ההתפחה הכניסו את התבנית לתנור ואפו כ-20-25 דקות עד להזהבה, הוציאו מהתנור והגישו.
מקור תמונה:
es.postila