לאורך השנים הכנתי מנות בטטה במגוון סגנונות; על האש ובפשטידות, במנות מתוקות או מלוחות, כקינוח או כבסיס לסלט, ותמיד אהבתי את הטעם העמוק והמתקתק של הירק הזה. לאחרונה גיליתי דרך חדשה ליהנות ממנו, בעזרת מתכון שמשלב רכיבים וטעמים שאף פעם לא חשבתי שיכולים ללכת עם בטטה, אבל טעיתי בענק. לצורך הכנת המתכון צריך רק כלי בישול אחד שאותו תכניסו לאפייה בתנור, ואחרי שתוציאו אותו משם כל הבית שלכם יתמלא בריח מסקרן ומעורר תיאבון שימשוך את כל המשפחה.
רכיבים לבטטות ברוטב קארי וקוקוס:
אופן הכנת בטטות ברוטב קארי וקוקוס:
-
חממו מראש תנור ל-200 מעלות והתחילו להכין את הבטטות, שטפו וקלפקו לפי ההעדפה, חיתכו לפלחים ארוכים והכניסו לתבנית אפייה מלבנית בגודל 20*30 יחד עם הבצל החתוך.
-
בעזרת מערוך או כלי דומה, הכו את גבעול הלמון גראס כדי לפתוח אותו ולעזור לו לשחרר טעמים, הכניסו לתבנית עם הבטטות והוסיפו שמן זית, 2 חצאי צ'ילי, כמון, כוסברה טחונה, וערבבו היטב
-
טעמו את התיבול ובמידת הצורך הוסיפו מעט אבקת קארי.
-
הכניסו לתנור לבישול של 20-25 דקות, עד שהבטטות מתחילות להתרכך ולקבל גוון זהוב.
-
בשלב הזה הוציאו לרגע את התבנית מהתנור בזהירות, הוסיפו גרגרי חומוס, עלי קייל או ירק דומה, את חלב הקוקוס, ובמידת הצורך גם עד ל-100 מ"ל מים כדי לכסות עוד קצת את הבטטה.
-
הכניסו את התבנית בחזרה לתנור למשך 15-20 דקות, עד שהרוטב מצטמצם קלות ומבעבע.
-
הוציאו מהתנור בזהירות, הוסיפו מיץ ליים ורוטב סויה, ערבבו, טעמו והוסיפו מלח או ליים לפי הצורך.
-
להגשה, קשטו את הבטטות עם שברי קוקוס, צ'ילי קצוץ לפי הטעם ובצל ירוק.
טיפ השף:
רצוי להגיש לצד אורז מלא או נודלס ולערבב יחד עם הבטטות והרוטב.