אם אתם או בני משפחתכם מעדיפים להימנע מאכילת בשר או מוצרים מן החי, מומלץ שתנסו את קציצות הברוקולי האלה בסנדוויץ' או עם פסטה ורוטב עגבניות. הברוקולי מלא בחומרים מזינים ויש בו כמות סיבים גבוהה שתעזור לכם לעבור את הצום בשלום, ואפילו מי שאינו טבעוני ישמח לטעום מהמנה הזו.
מקור תמונה:
veganricha
אופן הכנת הקציצות ברוקולי:
-
חממו שמן במחבת על אש בינונית. הוסיפו בצל וטגנו למשך 3-4 דקות.
-
הכניסו את הברוקולי והבזיליקום למעבד מזון וערבבו אותם בפולסים עד שיהיו קצוצים היטב. העבירו את התערובת למחבת, הוסיפו מלח, ערבבו וטגנו למשך 3-4 דקות כדי לייבש את הלחות. (אם הברוקולי כבר יבש, טגנו רק למשך דקה). לבסוף הסירו את המחבת מהאש.
-
הוסיפו את התבלינים, השקדים ופירורי הלחם וערבבו היטב. הוסיפו את זרעי הפשתן שערבבתם במים וערבבו שוב.
-
צרו מהתערובת כדורים. אם התערובת מתפוררת מדי, הוסיפו עוד זרעי פשתן עם מים.
-
הניחו את הכדורים על משטח אפייה שמכוסה בנייר אפייה. חממו את התנור ל-200 מעלות והכניסו לתוכו את הכדורים.
-
אפו למשך 20-25 דקות, או עד שהכדורים מזהיבים. מומלץ לסובב את משטח האפייה אחרי 15 דקות בתנור כדי לאפות את כל הכדורים באופן שווה.
-
הגישו עם פסטה ורוטב עגבניות או בתוך סנדוויץ עם ממרח לבחירתכם.
מקור: שיפרה.ש