בין שאתם צמחונים ובין שלא, המנה הבאה היא אחד התחליפים המוצלחים ביותר לכנפיים בסגנון בופאלו. אם מגיעים אליכם אורחים או שסתם בא לכם להתפנק, מדובר במתאבן טעים שאי אפשר להפסיק לאכול והוא אפילו ללא גלוטן!
אופן הכנת הכרובית:
-
מחממים תנור ל-230 מעלות ומשמנים תבנית אפייה עם שמן זית.
-
מערבבים קמח נטול גלוטן, מים, אבקת שום, מלח ופלפל בקערה, עד שהבלילה אחידה אך עדיין נוזלית.
-
מכניסים את פרחי הכרובית לבלילה עד שהם מכוסים לגמרי ומעבירים לתבנית.
-
אופים בתנור עד שהכרובית משחימה (20-25 דקות) ומוציאים.
-
ממיסים את החמאה במחבת על אש בינונית, מסירים מהאש ומוסיפים את רוטב הפלפל החריף והדבש. מערבבים עד שהתערובת אחידה.
-
מברישים את הכרובית בכל הרוטב.
-
מחזירים את הכרובית לתנור ואופים עוד כ-10 דקות.
-
מוציאים מהתנור ונותנים לכרובית להתקרר מעט לפני ההגשה.
מקור: דורית פ.