header

מתכון לטופו ופטריות מוקפצים

אם מתחשק לכם להכין מנה קלה ומפוצצת בטעם שדורשת מעט מאמץ ותמיד נחטפת מהשולחן, זה בדיוק המתכון בשבילכם. טופו ופטריות מוקפצים ברוטב סויה ודבש זו מנה קלילה, משביעה ואהובה, שמתאימה גם לאירוח וגם לארוחה יומיומית. את המנה המוכנה רצוי להגיש לצד אורז או מצע ירקות רעננים, אבל אל תתפלאו אם אנשים גם יאכלו ממנה כפי שהיא...

 

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לטופו ופטריות מוקפצים
רכיבים לטופו ופטריות מוקפצים:
פטריות - 220 גרם (פרוסות)
טופו קשה - 300-350 גרם (מסונן וחתוך לקוביות)
דבש - ¼ כוס (או סירופ מייפל/אגבה לגרסה טבעונית)
רוטב סויה - ¼ כוס
מים - ¼ כוס
קורנפלור - 1 כף
בצל ירוק - לקישוט
אופן הכנת טופו ופטריות מוקפצים:
  1. מחממים מחבת גדולה או ווק על להבה גבוהה עם כף שמן.
  2. מוסיפים את הפטריות, מבשלים ומערבבים מדי פעם עד שהן מזהיבות קלות.
  3. מוסיפים את קוביות הטופו, מבשלים ומערבבים מדי פעם עד שהקצוות משחימים מעט.
  4. בקערה בינונית מערבבים את רוטב הסויה עם הדבש (או המייפל), מעבירים למחבת ומערבבים היטב.
  5. בקערה קטנה מערבבים היטב את הקורנפלור עם רבע כוס מים עד שאין גושים.
  6. דוחקים את הפטריות והטופו לצד המחבת ויוצקים את תערובת הקורנפלור למרכז. מבשלים על אש בינונית תוך ערבוב עד שהרוטב מסמיך.
  7. מערבבים את הרוטב עם הפטריות והטופו עד שהכול מצופה היטב. טועמים, מתקנים תיבול וממשיכים בבישול קל במידת הצורך עד שהמנה מוכנה.
  8. מגישים חם מעל מצע של אורז או תוספת דומה ומקשטים עם בצל ירוק קצוץ מעל.
טיפ השף:
שימו לב, רכיבי הרוטב מתאימים למנה שתוגש לצד תוספת כמו אורז או מצע ירקות. לקבלת מנה עם פחות רוטב ונוזלים, הפחיתו 50% מכמות רכיבי הרוטב.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם:
תכנים קשורים:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.