להרבה מאוד מדינות ותרבויות יש את דרכי ההכנה המסורתיות שלהן לירקות חמוצים וכבושים. יש את הקימצ'י הקוריאני, הקורנישון הצרפתי, הכרוב הכבוש הגרמני ועוד. זה לא מפתיע שיש למאכלים האלה כל כך הרבה גרסאות, כי צלוחית של חמוצים או ירקות כבושים היא תוספת מבורכת לכל שולחן, ואפשר להעשיר בעזרת תוספות שכאלה שלל מנות החל מכריכים ועד לתבשילי גורמה. היום תלמדו כיצד להכין בצל מוחמץ בסגנון מקסיקני עם טעמים חזקים ובועטים שישראלים אוהבים. זאת תהיה תוספת מפתיעה וטעימה לכל ארוחה שתכינו, ואם תרצו להכין סעודה מקסיקנית שלמה, תוכלו להיעזר במתכונים מהאוסף הבא.
רכיבים לבצל מוחמץ בסגנון מקסיקני:
אופן הכנת בצל מוחמץ בסגנון מקסיקני:
-
קלפו את הבצל, חיתכו לחצי ואז והשתמשו במנדולינה או סכין חד כדי לחתוך לרצועות דקות. חיתכו גם את החלפיניו לרצועות - ניתן להסיר את הגרגרים מבפנים כדי להפחית את חריפות המנה.
-
הכניסו את הבצל והחלפיניו לקערה עם הסוכר והמלח. ערבבו היטב עם הידיים ועסו את הסוכר והמלח לתוך הבצל. אחרי שתסיימו, אל תשכחו לשטוף ולנגב ידיים היטב, ולא לגעת בעיניים עד שתעשו זאת. אחרי הערבוב הניחו את הקערה בצד ל-5 דקות.
-
אחרי ההמתנה הקצרה הזו, הוסיפו לקערה את כל הנוזלים וערבבו. העבירו לצנצנת או כלי מתאים אחר והכניסו למקרר למשך יום אחד לפחות (עד לשבועיים) לפני ההגשה.