במקסיקו, הטאקו – מנת טורטייה מגולגלת במילויים שונים – הוא אחד מן המאכלים הלאומיים הפופולריים ביותר, ואפשר למצוא אותו בכל פינת רחוב. אך האמת היא שממש לא צריך להרחיק עד למקסיקו כדי ליהנות מטאקו טוב – המנה הקלה הזו לא מצריכה יותר מדי, אלא רק מילוי נהדר ועבודה קצרה ופשוטה. זה בדיוק מה שתוכלו לעשות בעזרת המתכון הבא, שיביא את כל הטעמים הפיקנטיים והמרעננים של מקסיקו ישירות אליכם למטבח – עם מנת טאקו המבוססת על כרובית מצופה, צלויה ומופלאה בטעמה.
מקור תמונה:
tasty.co
רכיבים לטאקו כרובית צלויה:
אופן הכנת הטאקו כרובית צלויה:
-
על גבי מחבת עמוקה עם תחתית עבה חממו את השמן על להבה בינונית עד שהוא חם.
-
חממו תנור מראש לחום של 150 מעלות
-
בקערה גדולה הניחו את פירורי הפנקו יחד עם 2 כפיות פלפל קאיין, 2 כפיות פפריקה, 1 כפית אבקת צ'ילי ו-1 כפית פלפל שחור וערבבו יחד. הוסיפו מעט מלח לפי הטעם.
-
בקערה אחרת ערבבו את הקמח, המים, 1 כפית פלפל קאיין, 2 כפיות פפריקה, 1 כפית אבקת צ'ילי, 1 כפית פלפל שחור ואת הטבסקו ליצירת תערובת.
-
טבלו את פרחי הכרובית בתערובת הקמח ואז בתערובת פירורי הלחם, וודאו שהם מכוסים היטב בשתי התערובות.
-
טגנו את פרחי הכרובית המצופים במחבת המחוממת מראש, עד שהם משחימים. לאחר מכן הוציאו אותם מהמחבת והניחו אותם על צלחת המכוסה בנייר מגבת כדי לספוג את השמן.
-
לאחר שפרחי הכרובית המטוגנים התייבשו מעט, הניחו אותם על תבנית מכוסה בנייר אפייה, זלפו עליהם מעט מרוטב הטבסקו והכניסו לתנור לאפייה למשך 7 דקות. ניתן בזמן הזה לחמם מעט את הטורטיות.
-
הניחו את הטורטיות פתוחות על משטח העבודה שלכם, הניחו במרכז כל אחת מהן 3-4 פרחי כרובית אפויים ומסביבם פזרו מהחסה, הכרוב האדום, הכוסברה, פרוסות האבוקדו והגבינה המגורדת; גלגלו לסגירה קלה והגישו. בתיאבון!