אין משהו יותר טוב מלפתוח את היום עם מנה טעימה, חריפה ומרעננת שתגרום לכם לתחושת שובע וגם תגרום לכם להתעורר מיידית. אם אתם מסכימים, עם המתכון הבא לשקשוקה מקסיקנית פיקנטית הבקרים שלכם יהיו הרבה יותר טעימים, ותוכלו להתפנק עם מנת ביצים משודרגת שתפתח לכם את היום עם חיוך.
אופן הכנת השקשוקה:
-
חממו את השמן במחבת גדולה עם דופן גבוהה על אש בינונית-גבוהה.
-
הוסיפו למחבת את הפלפל האדום ובשלו עד שהוא מתרכך, כ-2-3 דקות.
-
הוסיפו את תערובת התבלינים למחבת ובשלו עם יתר הרכיבים במשך כדקה. הוסיפו למחבת את העגבניות הקצוצות, הסלסה ואת רסק העגבניות והביאו אותם לרתיחה.
-
לאחר הרתיחה הנמיכו את הלהבה לחום בינוני ובשלו עד שהרוטב מתחיל להצטמצם מעט, כ-8 דקות.
-
בזמן שהרוטב מתבשל, הכינו את "אורז הכרובית".
-
לאחר שהרוטב הצטמצם, צרו בו גומות ושברו ביצה לתוך כל גומה שיצרתם. פזרו מלח ופלפל שחור לפי טעמכם וכסו את המחבת עד שהביצים יתבשלו במידה הרצויה.
אופן הכנת האורז כרובית:
-
הכניסו את הכרובית למעבד מזון והפעילו עד שהיא מתפרקת ונוצרים חלקים קטנים דמוי אורז.
-
חממו את השמן הנוסף במחבת בינונית על אש בינונית-גבוהה וטגנו את הכרובית עד להזהבה קלה.
-
העבירו את הכרובית המטוגנת לקערה ותבלו בפטרוזיליה, מלח פלפל שחור ומיץ לימון, וכסו.
-
חלקו את אורז הכרובית ל-2 צלחות עמוקות, הוסיפו את השקשוקה עם ביצים ולאחר מכן פזרו את האבוקדו בכל צלחת וקשטו בפטרוזיליה ובצל ירוק.