כשאני ובת זוגי עברנו לגור ביחד לפני מספר שנים טובות, היא הבטיחה לי שאת המנה הזו היא תכין לנו בערב הראשון בדירה. מאז ועד היום אני עדיין מחכה לרגע הכנת המנה המיוחלת, למרות שהיא מאוד פשוטה וקלה להכנה. אז הפסקתי לחכות והכנתי את המתכון למנה הקלילה והטעימה הזו - מנה שבעזרתה תוכלו ליהנות מתפוחי אדמה אפויים יחד עם גבינה וביצה, ומובטח לכם שבזכות המראה המגרה שלה אתם תזילו ריר עוד לפני שבכלל תיקחו את הביס הראשון!
רכיבים לתפוחי אדמה במילוי גבינה וביצה:
אופן הכנת התפוחי אדמה במילוי גבינה וביצה:
-
חממו תנור ל-200 מעלות. בזמן זה, שטפו במים וסבון את תפוחי האדמה, נקבו בהם חורים בעזרת מזלג והניחו אותם בתנור ל-30-40 דקות עד שיתרככו.
-
לאחר שתפוחי האדמה מוכנים, חממו במחבת בינונית את השמן או החמאה מעל לאש בינונית, הוסיפו את הבצל הקצוץ והשום וטגנו אותם יחדיו כ-5 דקות עד שיתרככו.
-
בזמן זה, חתכו את תפוחי האדמה לאורך לשני חצאים ורוקנו אותם בעזרת כף או כפית, כך שיישארו לכם ארבע "סירות" כפי שניתן לראות בסרטון.
-
הוסיפו את תוכן תפוחי האדמה למחבת, יחד עם הגבינה המגורדת, מלח ופלפל לפי טעמכם וערבבו אותם היטב עד שהגבינה מותכת לחלוטין.
-
לאחר מכן, מלאו את סירות תפוחי האדמה במלית שיצרתם ופזרו למעלה מעט עירית. חשוב להקפיד לא למלא אותם עד הסוף ולהשאיר שקע שאליו תיכנס הביצה.
-
סדרו את תפוחי האדמה בתבנית עם נייר אפייה ושברו בזהירות לתוך כל סירה ביצה אחת. הכניסו את התבנית לתנור שחומם ל-200 מעלות ואפו כ-15 דקות, עד שהביצה מוכנה.
מקור תמונה:
homecookingadventure
-
הוציאו את התבנית מהתנור, פזרו מעט עירית טרייה מלמעלה והגישו את המנה חמה.