header

מתכון לפסטו אפונה

יש הרבה דרכים שונות להכין פסטו, אחד מהרטבים הכי מוכרים במטבח האיטלקי שבמקרים רבים גם משמש כממרח או מטבל. באופן מסורתי, הפסטו מבוסס על בזיליקום (ריחן), צנוברים, שום, שמן זית וגבינת פרמז'ן. בעבר כבר הכרנו לכם גרסאות שונות ועשירות בטעמים, והיום אנחנו רוצים להמליץ לכם על מתכון לפסטו אביבי טעים ומרענן עם אפונה ועשבי תיבול. בין אם אתם מחפשים ממרח מיוחד או רוטב מפתיע למנות מהמטבח האיטלקי ובכלל, המתכון הזה יאפשר לכם להכין פסטו מנצח ומפתיע.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לפסטו אפונה מקור תמונה: bromabakery.com
רכיבים לפסטו אפונה:
פתיתי פרמז'ן - ½ כוס (או גבינה דומה)
אפונה - 1 כוס (טרייה או מופשרת מהקפאה)
נבטי אפונה - ¼ כוס
מלח - 1 כפית
שיני שום - 1-2 (קצוצות קל)
שמן זית - ⅓ כוס
מיץ לימון - 3 כפות (רצוי טרי)
בזיליקום - ½ כוס
עלי נענע - כ-20
שבבי פלפל חריף - ½ כפית (לא חובה)
אופן הכנת פסטו אפונה:
  1. הכניסו את כל הרכיבים למעבד מזון וערבלו על מהירות גבוהה עד לקבלת תערובת אחידה, בערך 3 דקות. זכרו לגרד את הדפנות והתחתית במהלך ההפעלה במידת הצורך. preperation
  2. בדקו את מרקם הפסטו, אם הוא יבש וגושי, הוסיפו כף שמן זית וערבבו. אם הוא נוזלי מדי ניתן להוסיף עוד חופן קטן של עלי בזיליקום.
  3. טעמו והוסיפו מלח, מיץ לימון או פלפל חריף במידת הצורך.
  4. העבירו לכלי אחסון והעבירו למקרר. ניתן להשתמש בפסטו-אפונה למשך עד ל-3 שבועות, או לשמור בהקפאה למשך עד 3 חודשים.
טיפ השף:
בשביל תוספות מליחות וטעם עדין של דגים, הוסיפו כחצי כפית ממרח או מחית אנשובי לרכיבי הפסטו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.