הקטשופ הוא מטבל על בסיס עגבניות שאפשר למצוא כמעט בכל בית והוא אהוב על ילדים רבים. הוא משתלב מעולה עם צ'יפס, שניצל, המבורגר ועוד הרבה מאכלים... ברשתות השיווק קיימים מגוון סוגים של המטבל או הרוטב הזה: אפשר למצוא קטשופ מופחת סוכר, חריף, בטעמים שונים ועוד... אך כמעט בכל גרסה שהיא הקטשופ התעשייתי מלא בחומרים משמרים ותוספים פחות בריאים הגורמים לו להישאר ראוי לאכילה לאורך זמן רב. בהכנת הקטשופ הביתי אפשר לשלוט בכמות הסוכרים והמלחים, להשתמש ברכיבים טריים וליצור קטשופ בריא שכנראה גם יהיה טעים יותר מזה שאתם מחזיקים במקרר. אפשר לקצר תהליכים ולהחליף את העגבניות הטריות במתכון בעגבניות מרסקות, אך כל הכיף והטעם הוא בלהכין קטשופ ביתי מאפס ולא להתעצל!
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים קטשופ ביתי:
עגבניות: אפשר להשתמש בעגבניות "רגילות"/תמר/שרי, לא משנה באיזה זן תבחרו העיקר שיהיו בשלות ומתוקות, ולא ירוקות.
סוכר חום: הסוכר מעדן את החומציות. ניתן להמיר את הסוכר החום בסוכר לבן, להוסיף או להפחית בכמויות הסוכר לפי טעמכם האישי.
חומץ תפוחים: החומץ מאריך את חיי הקטשופ, אפשר להחליף את חומץ התפוחים בחומץ רגיל.
סינון: מומלץ לסנן את התערובת לאחר הבישול כדי להיפטר מקליפות וחלקים מיותרים וכך לקבל מרקם חלק ללא גושים.
אחסון: שומרים בכלי זכוכית אטום עד כחודש במקרר.
להעשרת הטעם: אפשר להוסיף: קורט קינמון, ציפורן, קאיין, אבקת שום/בצל, חומץ יין לבן, צ'ילי גרוס, שמן זית וכדומה...
להחרפת הקטשופ: ניתן להוסיף כפית סרירצ'ה או טבסקו.