חלקנו לא יכולים לאכול את ארוחת הבוקר שלנו בלי לחם, ובעוד שהתרגלתם לאכול את הביצה המקושקשת שלכם עם כמה פרוסות או צנימים, תמיד כיף לגלות דרכים חדשות שבהן ניתן ליהנות ממנות מוכרות. את לחם הקונוס ניתן כמובן למלא בכל דבר שתרצו מעבר לביצה מקושקשת, ותוכלו ליהנות ממנו גם עם גבינות או סלט טונה. מה שבטוח זה שכל מנה שכזו תהפוך למהנה הרבה יותר לאכילה, במיוחד עבור ילדיכם!
לתשומת ליבכם, אורך המתכון לא מעיד על הקושי בהכנתו!
רכיבים ללחם קונוס:
ביצה - למריחה על הקונוסים
אופן הכנת הלחם קונוס:
-
אם אתם משתמשים בשמרים יבשים, ניתן להוסיף את השמרים ישירות לקמח (אם לא, המיסו אותם במים למשך 5 דקות).
-
הוסיפו סוכר, שמרים, שמן, ביצה, מלח וחצי מכמות הקמח וערבבו בקערת המיקסר באמצעות וו גיטרה. הוסיפו את שאר הקמח בהדרגה עד לקבלת בצק במרקם חלק.
-
העבירו את הבצק לקערה משומנת ומרחו מעט שמן על חלקו העליון.
-
כסו את קערת הבצק בעזרת מגבת והניחו אותה במקום חמים. תנו לבצק לתפוח למשך שעה עד 4 שעות (בסוף שלב זה על הבצק להכפיל את גודלו).
-
הוציאו את הבצק מן הקערה והניחו אותו על משטח מקומח קלות. לושו אותו מעט כדי להוציא ממנו אוויר.
-
חממו את התנור מראש על 200 מעלות והניחו נייר אפייה על תבנית אפייה.
-
הניחו 2 ניירות אפייה אחד על השני וגלגלו אותם מאחד הקצוות לצורת קונוס. גלגלו על הקונוס שיצרתם נייר אלומיניום רחב יותר באותו האופן. דחפו את הקצוות הנותרים של נייר האלומיניום אל תוך הקונוס כך שלא יתפרק, וחזרו על התהליך עד שיצרתם 8 קונוסים.
-
חלקו את הבצק ל-8 חתיכות שוות וגלגלו כל אחת מהן לצורת חבל באורך של 80 ס"מ. אם הבצק נדבק למשטח העבודה, פזרו עליו קמח.
-
התחילו לכרוך את חבלי הבצק סביב הקונוסים מהקצה התחתון שלהם, כך שהבצק יתפוס את צורת הקונוס. צבטו את השפיץ שבקצה ודאגו שהבצק אטום ולא יוצר חורים. אין צורך לעטוף את כל הקונוס עד סופו בבצק.
-
הניחו את הקונוסים על תבנית האפייה ותנו לבצק לתפוח במשך 20-30 דקות.
-
הברישו את הקונוסים עם ביצה טרופה ופזרו מעליהם שומשום ופרג.
-
אפו את הקונוסים במשך 16-18 דקות, עד שישחימו.
-
תנו ללחם הקונוס זמן להתקרר על רשת לקירור, ולאחר מכן מלאו אותו בכל דבר שתרצו והגישו.