השילוב המפתיע של עדשים ירוקות יחד עם פטריות נימוחות והפיכתן לממרח, יצור בפיכם תערובת של טעמים נפלאים וחדשים, בעיקר לאחר שתמרחו אותו על לחם או לחמנייה טריים.
רכיבים לממרח פטריות ועדשים:
אופן הכנת הממרח פטריות ועדשים:
-
נקו היטב את הפטריות וחצו כל אחת מהן לשני חצאים.
-
הניחו מחבת גדולה ועמוקה על להבה בינונית-גבוהה, הוסיפו שמן זית וחמאה והניחו להם להתחמם. לאחר מכן הוסיפו בצל ושום ובשלו אותם תוך כדי בחישה עד שהבצל יהפוך לשקוף קלות, 6-5 דקות לערך. הוסיפו פטריות, המשיכו לבשל את המרכיבים עד שיתרככו, 8-5 דקות לערך, והקפידו לבחוש מידי פעם. עם סיום הבישול יש להסיר את המחבת מהאש.
-
הכניסו למעבד מזון עדשים מבושלות, אגוזי פקאן, מיץ לימון, רוטב סויה, רוזמרין, טימין, מרווה, סוכר חום ופפריקה חריפה וערבלו היטב עד שהמרכיבים יתמזגו. לאחר מכן, הוסיפו בזהירות את תערובת הפטריות שהכנתם קודם לכן, וערבלו עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה לחלוטין. בדקו את טעמו של הממרח והוסיפו לפי הטעם מלח ופלפל שחור. אם תרצו להוסיף עוד מיץ לימון או רוטב סויה תוכלו לעשות זאת כעת, ולאחר מכן ערבלו למשך מספר שניות נוספות.
-
לבסוף, העבירו את הממרח למכל אטום ותוכלו לאחסן אותו למשך 4 ימים במקרר, או להקפיא למשך חודשיים.
מקור: חגית.י