header

מתכון לממרח פטריות ועדשים ירוקות

השילוב המפתיע של עדשים ירוקות יחד עם פטריות נימוחות והפיכתן לממרח, יצור בפיכם תערובת של טעמים נפלאים וחדשים, בעיקר לאחר שתמרחו אותו על לחם או לחמנייה טריים.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לממרח פטריות ועדשים ירוקות
רכיבים לממרח פטריות ועדשים:
פטריות שמפיניון - 100 גר' (12 פטריות בינוניות לערך)
שמן זית - 2 כפות
חמאה - 2 כפות
בצל קטן - 1 (קלוף וחתוך לקוביות)
שיני שום - 2 (קלופות וטחונות)
עדשים ירוקות - 2 כוסות (מבושלות)
אגוזי פקאן - 1 כוס (140 גרם לערך)
מיץ לימון - 2 כפות (סחוט טרי)
רוזמרין - 2 כפיות (טחון)
טימין - 2 כפיות (טחון)
מרווה - 2 כפות (קצוצה)
סוכר חום - 1 כפית
פפריקה חריפה - מעט (⅛ כפית)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הממרח פטריות ועדשים:
  1. נקו היטב את הפטריות וחצו כל אחת מהן לשני חצאים.
  2. הניחו מחבת גדולה ועמוקה על להבה בינונית-גבוהה, הוסיפו שמן זית וחמאה והניחו להם להתחמם. לאחר מכן הוסיפו בצל ושום ובשלו אותם תוך כדי בחישה עד שהבצל יהפוך לשקוף קלות, 6-5 דקות לערך. הוסיפו פטריות, המשיכו לבשל את המרכיבים עד שיתרככו, 8-5 דקות לערך, והקפידו לבחוש מידי פעם. עם סיום הבישול יש להסיר את המחבת מהאש. preperation
  3. הכניסו למעבד מזון עדשים מבושלות, אגוזי פקאן, מיץ לימון, רוטב סויה, רוזמרין, טימין, מרווה, סוכר חום ופפריקה חריפה וערבלו היטב עד שהמרכיבים יתמזגו. לאחר מכן, הוסיפו בזהירות את תערובת הפטריות שהכנתם קודם לכן, וערבלו עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה לחלוטין. בדקו את טעמו של הממרח והוסיפו לפי הטעם מלח ופלפל שחור. אם תרצו להוסיף עוד מיץ לימון או רוטב סויה תוכלו לעשות זאת כעת, ולאחר מכן ערבלו למשך מספר שניות נוספות.
  4. לבסוף, העבירו את הממרח למכל אטום ותוכלו לאחסן אותו למשך 4 ימים במקרר, או להקפיא למשך חודשיים.
מקור: חגית.י
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.