ככל הנראה שמעתם לא פעם שאכילת גזר בריאה לשיניים, לעיניים ולמערכת החיסונית ואכן, הגזר מכיל נוגדי חמצון רבים כמו קרוטנואידים והינו עשיר בוויטמינים ובמינרלים כמו ויטמין E, C, B6, K, A, סידן, מגנזיום, אשלגן וסלניום. בנוסף לכל החומרים המזינים האלה, הגזר הוא אחד הירקות המשביעים ביותר ולכן המתכון שלפניכם, שמשלב את הירק הנהדר עם לבנה וזעתר, יספק את רעבונכם וחלק גדול מהצריכה היומית המומלצת של וויטמינים ומינרלים.
אופן הכנת הגזר בתנור:
-
חממו מראש תנור אפייה ל-210°, לאחר שהתנור יתחמם הניחו נייר אפייה על תבנית ועליו מחבת והכניסו לתנור כדי שתתחמם.
-
ערבבו בקערה את הגזר ו-2 כפיות של שמן זית. לאחר מכן הוסיפו זעתר, פלפל, מלח וכמון וערבבו שוב.
מקור תמונה:
Jeremy Keith
-
הוציאו את המחבת מהתנור, סדרו את הגזרים בשכבה אחת במחבת ואפו במשך כ-10 דקות, ערבבו פעם אחת ואפו במשך 8 דקות נוספות עד שהגזרים יתרככו או ישחימו מעט.
-
הוציאו בזהירות את המחבת מהתנור, פזרו מעט פטרוזיליה, שמן זית, מיץ לימון ופלפל שחור והגישו לצד לבנה או יוגורט עם עוד קצת זעתר.
מקור: כותל ל.