אם יש דבר אחד שגם שונאי הקיץ הגדולים ביותר חייבים להסכים איתו, זה שאין כמו אבטיח קר ביום חם, ושמדובר בפינוק שמוגש בארוחות ובמפגשים רבים בתקופה הזאת. אם אתם רוצים לצאת קצת מהקופסה של קוביות אבטיח חתוכות או אבטיח עם בולגרית, נסו להכין את המתכון הבא לפונץ' אבטיח קריר ומרענן שניתן להכין עם או בלי אלכוהול. זה משקה מתוק ומרענן עם טעם עשיר, שיכול כאמור להתאים רק למבוגרים או גם לילדים ולנכדים שלכם.
אופן הכנת פונץ' אבטיח:
-
העבירו כחצי מכמות האבטיח למעבד מזון או בלנדר והפעילו אותו בפולסים קצרים עד לקבלת מרקם נוזלי וחלק, כ-45-60 שניות בסך הכל.
-
העבירו את מיץ האבטיח דרך מסננת דקה אל קנקן הגשה וחזרו על התהליך של טחינת וסינון שארית האבטיח.
-
ערבבו בתוך קערה קטנה סוכר, מיץ ליים וג'ינג'ר עד שהסוכר מתמוסס לתוך הנוזל.
-
הוסיפו את התערובת מהקערה לקנקן מיץ האבטיח, הוסיפו גם את מיץ האננס המקורר והכניסו למקרר למשך שעתיים לפחות, ועד ליומיים לכל היותר.
-
לפני ההגשה, מלאו כוסות גבוהות בקרח עד לכמחצית מגובהן. הוסיפו לקנקן מיץ האבטיח מי סודה קרים וגם אלכוהול אם תרצו (אפשר להוסיף רק כוס אחת או לא להוסיף בכלל). ערבבו ושתו בהנאה!