השייק הוא משקה ברזילאי קר ומרענן העשוי בדרך כלל מפירות או ירקות בשילוב בסיס נוזלי כמו מים/חלב/מיץ פירות. מכינים אותו בעזרת בלנדר או מעבד מזון, בשילוב עם מרכיבים משביעים הוא יכול להיות תחליף מעולה לארוחה. השייקים הראשונים נוצרו בברזיל בשנות ה-30' של המאה ה-20, הפכו פופולאריים בארצות הברית בשנות ה-60', ומשם התפשטו לכל רחבי העולם.
אפשר למצוא מגוון רשתות בהן ניתן לרכוש שייקים טבעיים, והמון סוגים ברשתות השיווק - אך לרוב הם כאלו המלאים בחומרים משמרים. הכי בריא ומזין פשוט להכין שייק בבית מפירות טריים, ללא תוספות מיותרות, וכך גם לשלוט בכמויות הסוכרים שבו.
להכנת השייק מומלץ להשתמש לפחות בפרי אחד קפוא, כשאפשר אמנם לרכוש פירות קפואים אך עדיף להקפיא לבד. הקפאת הפירות שומרת על רוב הערכים התזונתיים ומעניקה לשייק מרקם סמיך וטעים. זהו פתרון מעולה לפירות שעומדים להבשיל ולהתקלקל. מקלפים, חותכים מכניסים לשקית עם אטימה טובה, משטחים ומעבירים למקפיא. את הפירות שמים ישירות בבלנדר מבלי להפשיר, כך אין צורך בהוספת קוביות קרח.
אופן הכנת השייק מהיר וקל, בכמה דקות עבודה מתקבל משקה מזין ובריא. שילוב האננס והבננה יוצרים מרקם טעים ומיוחד שקשה מאוד לעמוד בפניו.
בננות: אפשר להשתמש בבננות קפואות ואפשר גם בטריות, אם החלטתם להשתמש בקפואות מומלץ לקלף, ולחתוך אותן לפני ההקפאה.
אננס: מומלץ להשתמש באננס קפוא, אם החלטתם לקנות טרי ולהקפיא מומלץ לחתוך אותו לפני ההקפאה.
יוגורט יווני: מוסיף קרמיות וסמיכות לשייק, אפשר להשתמש גם ביוגורט רגיל, חלב קוקוס, שמנת.
דבש: את הדבש אפשר להחליף בסילאן, סירופ אגבה, סוכר.
חלב מרוכז: אינו רכיב חובה. החלב מסמיך את השייק, אך הוא מעשיר את הטעם ומשתלב בהרמוניה נהדרת עם טעמי הבננה והאננס.
מים: עדיף להשתמש במים קרים, ואפשר גם להחליף את המים במיץ תפוזים.