בדרך כלל כשמחפשים להוסיף טעם ועניין למנה, נוהגים להוסיף לה פטריות ובצל, המתאימים כמעט לכל מאכל. מתכון הקינואה שלפניכם משלב את המרכיבים האלו באופן שמשדרג את טעמה של הקינואה פי כמה וכמה, ויהפוך כל ארוחה לחגיגת טעמים.
רכיבים לקינואה עם כרישה ופטריות:
אופן הכנת קינואה עם כרישה ופטריות:
-
ערבבו בסיר גדול כוס מים, 2 כוסות מיץ ירקות ורבע כפית מלח, והביאו אותו לרתיחה. הוסיפו את הקינואה, ערבבו, הנמיכו את האש, כסו עם מכסה ובשלו אותה במשך 15 דקות או עד שהנוזלים ייספגו.
-
הוסיפו 3 כפות פטרוזיליה, חצי כפית שמן ושמינית כפית פלפל שחור. כבו את האש והשאירו את הסיר באותו המקום בכדי שימשיך לשמור על החום.
-
חממו מחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה והוסיפו חצי כפית שמן. הוסיפו את הכרישה וטגנו אותה במשך כ-6 דקות.
-
הוסיפו למחבת פטריות, פלפל ירוק מתוק ויין, וטגנו במשך 2 דקות או עד שהירקות יהיו רכים. הוסיפו את רבע כפית המלח הנותרת ושמינית כפית הפלפל השחור שנותר.
-
שימו כוס קינואה אחת לכל צלחת (מספיק לכ-4 מנות), הוסיפו מעל הקינואה כוס ורבע של הירקות ו-2 כפיות אגוזי מלך קצוצים והגישו.
מקור: דניאל פ.