header

מתכון לקינואה עם כרישה ופטריות

בדרך כלל כשמחפשים להוסיף טעם ועניין למנה, נוהגים להוסיף לה פטריות ובצל, המתאימים כמעט לכל מאכל. מתכון הקינואה שלפניכם משלב את המרכיבים האלו באופן שמשדרג את טעמה של הקינואה פי כמה וכמה, ויהפוך כל ארוחה לחגיגת טעמים.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לקינואה עם כרישה ופטריות
רכיבים לקינואה עם כרישה ופטריות:
ציר ירקות - 2 כוסות (נטול שומן, מתכון לציר ירקות, או ניתן למהול 1 כפית אבקת מרק ירקות עם 2 כוסות מים)
מים - 1 כוס
מלח - ½ כפית
קינואה - ½1 כוסות (שטופה לא מבושלת)
פטרוזיליה - 3 כפות (קצוצה)
שמן זית - 1 כפית
פלפל שחור - ¼ כפית
כרישה - 3 כוסות (קצוצה דק)
פטריות - 4 כוסות (קצוצות)
פלפל ירוק מתוק - ½ כוס (קצוצה)
יין לבן - ¼ כוס (יבש)
אגוזי מלך - ½ כוס (קצוצים דק)
אופן הכנת קינואה עם כרישה ופטריות:
  1. ערבבו בסיר גדול כוס מים, 2 כוסות מיץ ירקות ורבע כפית מלח, והביאו אותו לרתיחה. הוסיפו את הקינואה, ערבבו, הנמיכו את האש, כסו עם מכסה ובשלו אותה במשך 15 דקות או עד שהנוזלים ייספגו.
  2. הוסיפו 3 כפות פטרוזיליה, חצי כפית שמן ושמינית כפית פלפל שחור. כבו את האש והשאירו את הסיר באותו המקום בכדי שימשיך לשמור על החום.
  3. חממו מחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה והוסיפו חצי כפית שמן. הוסיפו את הכרישה וטגנו אותה במשך כ-6 דקות.
  4. הוסיפו למחבת פטריות, פלפל ירוק מתוק ויין, וטגנו במשך 2 דקות או עד שהירקות יהיו רכים. הוסיפו את רבע כפית המלח הנותרת ושמינית כפית הפלפל השחור שנותר.
  5. שימו כוס קינואה אחת לכל צלחת (מספיק לכ-4 מנות), הוסיפו מעל הקינואה כוס ורבע של הירקות ו-2 כפיות אגוזי מלך קצוצים והגישו.
מקור: דניאל פ.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.