קשה למצוא אדם שלא אוהב קציצות בשר נימוחות שמלוות ברוטב, וגם ילדים מחבבים את המנה האהובה הזו שניתן לאכול אותה כפי שהיא או לצד תוספות שונות. בעזרת המתכון שלפניכם תוכלו להכין את הגרסה המרוקאית לקציצות ברוטב ולהתענג על מנה מלאת טעמים שקשה למצוא בגרסאות אחרות.
מקור תמונה:
taste
אופן הכנת הקציצות בשר:
-
הכניסו את כל הרכיבים לקערה, ערבבו היטב, צרו כדורים קטנים והניחו אותם על מגש. הכניסו את המגש למקרר בזמן שתכינו את הרוטב.
אופן הכנת הרוטב עגבניות:
-
חצו את העגבניות לשתיים, הוציאו מהן את הגרעינים, קצצו אותן והכניסו את החתיכות לסיר בינוני על להבה בינונית-גבוהה. כסו את העגבניות ובשלו אותן במשך 5-8 דקות.
-
בסיר גדול נפרד, חממו את השמן על להבה בינונית והוסיפו לו בצל ושום. ערבבו במשך מספר שניות עד שהשום יתחיל להדיף ריח.
-
הוסיפו לסיר את העגבניות הכתושות, התבלינים ומחצית מכמות הפטרוזיליה.
-
בקערה, ערבבו יחד מים ורסק עגבניות לתערובת אחידה והוסיפו אותה לסיר. הגבירו את עוצמת הלהבה לבינונית-גבוהה, כסו את הסיר ובשלו את הרוטב עד לרתיחה.
-
הוסיפו לסיר את כדורי הבשר והפטרוזיליה שנותרה והמשיכו לבשל עד שכדורי הבשר יתרככו. הגישו חם.