קובה היא מנת בשר טעימה ומזינה שיכולה להשביע למשך זמן ארוך, אך הכנת הקציצה היא לרוב ארוכה ולא תמיד אהודה על בשלנים רבים, שלעיתים מוותרים על הכנתה רק בגלל פעולה זו. אז אם אתם רוצים להכין ארוחת קובה משביעה ומפנקת בלי הרבה כאב ראש, תוכלו להכין את מתכון הקובה השטוחה הבא שמקורו במטבח הלבנוני המשובח. קלות ההכנה והטעם המעולה ילהיבו את כל מי שיאכל מהמנה הזו שתעניק לכם שבחים, בלי שאיש ידע שעבדם הרבה פחות זמן במטבח.
מקור תמונה:
thelemonbowl
אופן הכנת הקובה:
-
חממו תנור לטמפרטורה של 200 מעלות ושמנו תבנית בגודל 35X25 ס"מ.
-
כעת הכינו את תערובת הבשר הבסיסית, הכניסו לקערה בינונית את הבורגול ואת המים הרותחים, כסו והניחו בצד כ-10 דקות שבמהלכן תכינו את המלית (הוראות בהמשך המתכון).
-
לאחר זמן ההמתנה, נקזו את עודפי המים מהקערה. הכניסו את הבשרים למעבד מזון והפעילו בפולסים קצרים עד ליצירת עיסה בצקית ודביקה מעט, העבירו את הבשר אל הקערה עם הבורגול וערבבו היטב.
-
הוסיפו את הבצל והבהרט וערבבו שוב בעזרת הידיים.
-
כעת קחו כחצי מכמות עיסת הבשר עם הבורגול ושטחו בעזרת הידיים בתחתית התבנית בגובה אחיד.
-
מעל שכבה זו פזרו את מלית הבשר שהכנתם גם כן בצורה אחידה, ואת העיסה עם הבורגול שנותרה שטחו והניחו מעל לשכבת המלית.
מקור תמונה:
marmiteetponpon
-
עברו עם סכין חדה מעל לשכבה העליונה וצרו ריבועים ולאחר מכן משולשים כדי להקל על החיתוך בגמר האפייה וגם על מנת להוציא אדים מהנוזלים שבקובה.
-
הכניסו לתנור למשך 40-45 דקות או עד שהבשר מבושל לגמרי.
-
מוציאים מצננים ומגישים או מקררים. על מנת לחמם במיקרוגל, עדיף לחתוך את המנה הרצויה ולחמם מספר דקות תלוי בגודל החתיכה.
אופן הכנת המלית:
-
חממו את השמן או המיסו את המרגרינה במחבת גדולה ועמוקה מעל להבה בינונית, הוסיפו את הבשר ואת כל שאר המרכיבים ובשלו עד לקבלת גוון אפרפר בסביבות 9-11 דקות והניחו בצד עד לשימוש.