header

מתכון לבקר תאילנדי ברוטב בוטנים

בקר ברוטב בוטנים זו מנה שכל אחד יכול להכין בתוך דקות ספורות ולהגיש לצד אורז או תוספת דומה וכמנה עיקרית נהדרת כמעט בכל ארוחה. הההכנה מצריכה כמות קטנה של רכיבים, שכל אחד תורם טעם אחר למנה: קצת מתיקות, קצת חריפות, אוממי נהדר וגם מעל הכל אפשר לפזר שברי בוטנים שמוספים למנה קראנץ' פריך. במילים אחרות, זו גרסה פשוטה ובסיסית מאוד לטעמים רבים שאנו מוצאים ואוהבים במטבח התאילנדי. כמובן שגם אפשר לשחק עם רכיבי המנה בשביל רוטב שיתאים בדיוק לטעמכם, והעיקר הוא לשמור על איזון טעמים בעזרת כל הרכיבים ולהשתמש בבשר פלאנק סטייק טרי ומתאים. אם אתם לא רוצים להסתבך עם חיתוך הבשר, בקשו עזרה מהקצב שלכם והסבירו לו שאתה רוצים רצועות שמתאימות לבישול קצר.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לבקר תאילנדי ברוטב בוטנים מקור תמונה: damndelicious.net
רכיבים לבקר תאילנדי ברוטב בוטנים:
חמאת בוטנים - ¼ כוס (חלקה)
סוכר חום - 1 כף
רוטב סרירצ'ה - 2 כפיות (לא חובה, אפשר יותר או פחות בהתאם לטעם)
מים - 2 כפות
שמן צמחי - 2 כפות (חמניות, קנולה וכדומה)
פלאנק סטייק - כ-700 גרם (פרוס דק, בטמפרטורת החדר)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
בצל ירוק - 1 (קצוץ דק)
בוטנים קלויים - 2 כפות (קצוצים גס)
אופן הכנת בקר תאילנדי ברוטב בוטנים:
  1. ערבבו היטב בקערה את כל רכיבי הרוטב: חמאת בוטנים, סויה, סוכר חום, סרירצ'ה וכ-2 כפות מים. לאחר שמתקבל מרקם אחיד, הניחו בצד.
  2. חממו את השמן במחבת גדולה על להבה בינונית-גבוהה. הכניסו את רצועות הבקר ובשלו למשך 3-4 דקות עד להשחמה קלה.
  3. תבלו במלח ופלפל לפי הטעם, ערבבו שוב והוסיפו למחבת את הרוטב מהקערה ששמתם בצד.
  4. בשלו למשך 3-4 דקות נוספות, אם הפרוסות היו דקות מאוד יתכן שגם 2 דקות יספיקו. ערבבו כדי לצפות את הבקר ברוטב באופן אחיד והעבירו לכלי הגשה.
  5. קשטו בבצל ירוק קצוץ ושברי בוטנים, והגישו לשולחן כמנה בפני עצמה או לצד אורז מאודה. בתיאבון!
טיפ השף:
ניתן להחליף את האורז המאודה באורז מטוגן קלות או באטריות אורז.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.