מתכון הפאי שלפניכם הוא פשוט וקל להכנה, והתענוג באכילתו עולה על כל דמיון! הבסיס המתפורר קלות עם המילוי הקציפתי והאוורירי יוצרים תחושה כמו של אכילת ענן. אז אם מתחשק לכם להפתיע את יקיריכם בקינוח טעים ומפנק, עשו זאת בעזרת המתכון הבא שמזכיר כמעט לכולם את הטעם הנפלא שהיה למטעמים של סבתא...
אופן הכנת בסיס של העוגה:
-
חממו תנור לטמפרטורה של 160 מעלות.
-
ערבבו יחד קמח, סוכר ומלח בקערה בינונית, או במעבד מזון.
-
הוסיפו את החמאה וערבבו יחד עד לפירורים גסים.
-
ערבבו בקערה קטנה את החלמון עם מי קרח, הוסיפו לאט אל תוך פירורי הבצק והפעילו את מעבד המזון עד שייווצר בצק אחיד, רך וגמיש.
-
הוציאו את בצק הפאי, קמחו מעט את משטח העבודה ורדדו והדקו את הבצק לגודל מעט רחב יותר משל התבנית על מנת שיוכל לכסות גם את הדפנות.
אופן הכנת המלית:
-
הקציפו את הביצים והוסיפו את הסוכר והמלח בהדרגה עד לקבלת קצף מעט נוקשה, הוסיפו את אגוז המוסקט ואת החלב צקו בזרזיף דק תוך ערבול.
-
צקו את התערובת על בסיס הפאי הלא אפוי, והכניסו לאפייה של כ-35-40 דקות.
-
פזרו מעל העוגה עוד מעט אגוז מוסקט, הניחו לעוגה להצטנן מעט, חתכו והגישו.