עוגת השטרודל הווינאית הזו היא אחת המוכרות ביותר שקיימות, ויש לה מגוון גרסאות רחב מאוד. הקינוח המתוק והנהדר הזה מוצג בכל מאפייה כבר שנים רבות, ולכל גרסה טעם קצת שונה משל האחרת, אך כולן אהובות באותה המידה. בעזרת מתכון עוגת שטרודל התפוחים שלפניכם, תוכלו להכין את אחת העוגות המוצלחות והקלות שאפיתם לאחרונה וליצור קינוח מושלם כמו במאפייה.
אופן הכנת השטרודל תפוחים:
-
חממו תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
-
בקערה בינונית ערבבו יחד 1 כף קמח, סוכר וקינמון. הוסיפו את התפוחים החתוכים דק ואת הצימוקים וערבבו היטב.
-
פתחו ורדדו מעט את בצק העלים על משטח עבודה מקומח משאר הקמח הנותר.
-
הניחו את מלית התפוחים במרכז בצק העלים ופזרו אותה לרוחבו, אבל לא עד הסוף. השאירו 2-3 ס"מ מסוף הבצק שתוכלו לקפל על המלית כך שלא תישפך מהצדדים.
-
קפלו את הדפנות של רוחב הבצק על המלית מימין ומשמאל. העבירו את קצה הבצק הקרוב אל גופכם מעל המלית וגלגלו את הבצק לרולדה.
-
טרפו את הביצה עם כף המים והברישו את הבצק לכל אורכו. הכניסו לתנור לאפייה של כ-40 דקות או עד שהבצק מקבל גוון חום-זהוב.
-
הוציאו מהתנור והניחו לשטרודל להתקרר, פזרו אבקת סוכר מעל אם אתם מעוניינים בכך, והגישו לצד גלידת וניל, סלט פירות או כל שדרוג דומה אחר.