header

מתכון לעוגת ה״מצצוק״ של הדודה רימה

העוגה הזאת מככבת על שולחן החג שלנו בכל שנה מאז שאני מכירה את בעלי. דודה רימה (דודה של בעלי) אשר חיה בבלארוס, מגיעה אלינו בכל פסח ובשביל לפנק אותנו היא המציאה עוגה מיוחדת ממצות ואפילו נתנה לה שם: ״מצצוק״. החלק המפתיע ביותר בעוגה המעולה הזו הוא שהדודה שילבה בה רכיב רוסי נהדר: ה״סגושונקה״ (חלב מלא מרוכז), שזה בעצם סוג של ריבת חלב, שמוסיפים רק לפני החימום שלה. כלומר, אם מכניסים את הסגושונקה לסיר עם מים ואופים על האש מקבלים ריבת חלב, לכן הצבע שלה הוא לבן-צהבהב. השנה דודה רימה לא מגיעה, לכן החלטתי להכין את "המצצוק" בעצמי רק בגרסה טיפה יותר בריאה (אם יש דבר כזה בכלל) מכיוון שכולם אוהבים את העוגה הטעימה והתאכזבו שהדודה לא באה. הכיף הגדול בעוגה הזו מעבר לטעם שלה, הוא קלות ומהירות ההכנה והעובדה שאין צורך באפיה כלל.
זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת ה״מצצוק״ של הדודה רימה מקור תמונה: bakecare
רכיבים למצצוק:
שמן קוקוס - ½ כוס (מומס - במקור זו הייתה חמאה)
תמצית וניל - 1 כפית
חלב מרוכז ממותק - 1 פחית (או 400 ג׳ ריבת חלב)
מצות מקמח שיפון - 7-8 (או מקמח כוסמין)
תערובת אגוזים - ½ כוס (אגוזי מלך, לוז, פקאן ושקדים - קלויים במשך 1-2 דקות בטוסטר אובן)
צימוקים - ¼ כוס
אופן הכנת המצצוק:
  1. ערבבו יחד את שמן הקוקוס המומס עם הווניל והחלב המרוכז בקערה בינונית.
  2. רסקו בקערה נפרדת מצות לחתיכות קטנות, בעזרת הידיים בלבד, עד לקבלת פירורים קטנים וחתיכות גדולות מעט.
  3. הוסיפו אל קערת המצות אגוזים קלויים וצימוקים וצקו מעל את תערובת החלב המרוכז.
  4. ערבבו היטב עד שכל המצות עטופות בתערובת החלב, העבירו לכלי הגשה, הדקו והכניסו למקרר לכשעתיים עד שלוש שעות על מנת שהמצות יספגו את הלחות ויהיו רכות.
  5. הוציאו וקשטו עם מעט שקדים וצימוקים אם מתחשק לכם והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.