מתכונים בסיסיים למגוון מאכלים לעולם לא מאכזבים אותנו, ואם אתם לא מכירים את מרק הראמן האהוב, המתכון הבא הוא נקודה מעולה להתחיל בה. עם ניחוחות מהמזרח, רכיבים טריים ותוספות מיוחדות, אתם וכל בני המשפחה שלכם תוכלו ליהנות ממנה טעימה וקלת הכנה שתרצו לאכול פעמים רבות נוספות.
אופן הכנת המרק ראמן:
-
חממו תנור ל-180 מעלות.
-
תבלו את העוף במלח ופלפל שחור, חממו 1 כף שמן זית במחבת וטגנו את חזה העוף מכל הכיוונים במשך 8-10 דקות.
-
העבירו את העוף לתבנית וצלו אותו בתנור במשך 15-20 דקות נוספות.
-
בזמן שהעוף בתנור, חממו שמן שומשום בסיר גדול על חום בינוני, הוסיפו לו שום וזנגביל ובשלו כמה דקות עד להתרככותם.
-
הוסיפו לסיר את רוטב הסויה והמירין, ערבבו והוסיפו את ציר העוף.
-
כסו חלקית את הסיר והביאו לרתיחה.
-
הסירו את המכסה ובשלו כ-5 דקות. לאחר מכן הוסיפו את הפטריות המיובשות ובשלו שוב כ-10 דקות נוספות.
-
טעמו והוסיפו מלח לפי הצורך.
-
מלאו סיר אחר במים ובשלו בו ביצים במשך 15-20 דקות. קררו וקלפו אותן.
-
קצצו בצל ירוק וחלפניו (אם החלטתם להשתמש בו), הוסיפו את האטריות למרק, בשלו עוד 2-3 דקות ופרסו את העוף לפרוסות דקות.
-
מזגו מרק עם אטריות לשתי קערות גדולות, הוסיפו רצועות חזה עוף וקשטו בעזרת בצל ירוק וחלפניו.