header

מתכון למרק ראמן עוף פשוט וקל

מתכונים בסיסיים למגוון מאכלים לעולם לא מאכזבים אותנו, ואם אתם לא מכירים את מרק הראמן האהוב, המתכון הבא הוא נקודה מעולה להתחיל בה. עם ניחוחות מהמזרח, רכיבים טריים ותוספות מיוחדות, אתם וכל בני המשפחה שלכם תוכלו ליהנות ממנה טעימה וקלת הכנה שתרצו לאכול פעמים רבות נוספות.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון למרק ראמן עוף פשוט וקל מקור תמונה: forkknifeswoon
רכיבים למרק ראמן:
חזה עוף - 2 (עם עור וללא עצמות)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
שמן זית - 1 כף
שמן שומשום - 2 כפיות
זנגביל - 2 כפיות (טרי, מגורד דק)
שום - 3 כפיות (כתושות)
רוטב סויה - 3 כפות (דל נתרן)
מירין - 2 כפות (לא חובה)
ציר עוף - 4 כוסות (או 4 כוסות מים עם 4 כפיות אבקת מרק עוף)
פטריות שיטאקי - 28 גר' (מיובשות או ½ כוס טריות)
מלח - 1-2 כפיות (לפי הטעם)
ביצים - 2 (גדולות)
בצל ירוק - ½ כוס (פרוסות)
אטריות ראמן - 2 חבילות (מיובשות 84 גר')
פלפל חלפיניו - מעט (פרוסות טריות - להגשה, לא חובה)
אופן הכנת המרק ראמן:
  1. חממו תנור ל-180 מעלות.
  2. תבלו את העוף במלח ופלפל שחור, חממו 1 כף שמן זית במחבת וטגנו את חזה העוף מכל הכיוונים במשך 8-10 דקות.
  3. העבירו את העוף לתבנית וצלו אותו בתנור במשך 15-20 דקות נוספות.
  4. בזמן שהעוף בתנור, חממו שמן שומשום בסיר גדול על חום בינוני, הוסיפו לו שום וזנגביל ובשלו כמה דקות עד להתרככותם.
  5. הוסיפו לסיר את רוטב הסויה והמירין, ערבבו והוסיפו את ציר העוף.
  6. כסו חלקית את הסיר והביאו לרתיחה.
  7. הסירו את המכסה ובשלו כ-5 דקות. לאחר מכן הוסיפו את הפטריות המיובשות ובשלו שוב כ-10 דקות נוספות.
  8. טעמו והוסיפו מלח לפי הצורך.
  9. מלאו סיר אחר במים ובשלו בו ביצים במשך 15-20 דקות. קררו וקלפו אותן.
  10. קצצו בצל ירוק וחלפניו (אם החלטתם להשתמש בו), הוסיפו את האטריות למרק, בשלו עוד 2-3 דקות ופרסו את העוף לפרוסות דקות.
  11. מזגו מרק עם אטריות לשתי קערות גדולות, הוסיפו רצועות חזה עוף וקשטו בעזרת בצל ירוק וחלפניו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.