עם מתכון מרק העוף התאילנדי, תוכלו להכין את המנה הכי פופולרית ואהובה על התיירים בתאילנד. המרק החריף יפתיע אתכם בטעמו המיוחד ויהפוך לאחד האהובים גם במטבח שלכם.
אופן הכנת המרק עוף:
-
חממו את ציר העוף בסיר, הוסיפו אליו את הג'ינג'ר, הלמון גראס והשום והביאו לרתיחה. הנמיכו את האש ובשלו במשך 30 דקות נוספות.
-
סננו את הציר והניחו בצד.
-
חממו את השמן בסיר מתאים למרק מעל אש בינונית. הוסיפו את העוף וערבבו. בשלו תוך כדי ערבוב במשך 5 דקות.
-
הכניסו את הפטריות לסיר והמשיכו לבשל ולערבב במשך 5 דקות.
-
הוסיפו את משחת הקארי ומיץ הליים. ערבבו עד למראה אחיד.
-
מיזגו את חלב הקוקוס ואת ציר העוף והוסיפו לבשל על אש נמוכה במשך 15-20 דקות נוספות.
-
הסירו את שאריות השומן שצפות על פני המרק.
-
הוסיפו את הבצל, המשיכו לערבב ולבשל במשך 5 דקות נוספות.
-
הגישו עם כוסברה קצוצה, פלפל חריף פרוס ופלחי ליים.
מקור: עירית גרטנר