מרק העוף ידוע בסגולותיו הבריאותיות ונחשב לאחת מתרופת הסבתא היעלות במיוחד, לכן קיבל גם את השם "הפניצלין היהודי". מרק העוף המסורתי מכיל: עוף, גזר, תפוחי אדמה, בצל, סלרי ופטרוזיליה, אך בכל בית מכינים אותו קצת אחרת, עם שדרוגים ותוספות מיוחדות. אפשר לאכול אותו עם הירקות והעוף, ואפשר לסנן ולהפוך אותו למרק צח. הוא יכול להיות ארוחה בפני עצמה, או מנת פתיחה נהדרת ומזינה.
העוף: רצוי לבחור בנתחים כמו כרעיים (פולקע וירך) או כנפיים, שכיף לאכול עם המרק או בלעדיו. יש הנוהגים לכבס את העוף על מנת "לנקות" אותו לפני הכניסה למרק, לדעתי שיטה זאת מיותרת ומוציאה מהמרק את טעמי העוף והוויטמינים. איך בכל זאת עושים זאת? מרתיחים בסיר עם מים את העוף, מחליפים את המים ומתחילים שוב מהתחלה עם הירקות, העוף והמרק כולו. להעשרת הטעם אפשר להוסיף גם גרונות הודו.
הירקות: ברוב המתכונים מוסיפים למרק תפוחי אדמה, גזר, קישוא וסלרי. אפשר כמובן להוסיף כל ירק שתרצו כמו: דלעת, בטטה, קולרבי, שומר, עגבנייה,זוקיני, קלח תירס, דלורית או כרוב.
התבלינים: בגלל שהמרק מלא ברכיבים נהדרים ובריאים אין צורך להוסיף לו הרבה תבלינים. מומלץ להוסיף מלח ופלפל, אני אוהבת להוסיף קורט כורכום בעיקר בשביל הצבע, אפשר גם עלי דפנה (לא לשכוח להוציא אחר כך), פלפל אנגלי או פפריקה.
הקצף: בזמן ההרתחה משתחרר קצף חלבונים ושומנים היוצאים מעוף, מומלץ להסיר את הקצף בעזרת מצקת. פעולת זו נקראת קיפוי, אם לא תקפידו עליה לא נורא, במרק יהיו "לכלוכים" קטנים שצפים, הוא לא יהיה צח, אבל כן אכיל.
תוספות למרק: למרק המוכן אפשר להוסיף שלל תוספות כמו קנדיידלך, אטריות מבושלות, שקדי מרק, קרוטונים ועוד.
הפיכת המרק לטבעוני: משמיטים את העוף מהמתכון, ומוסיפים ירקות שורש.