print header

9 מתכונים מפתיעים ומעוררי תיאבון עם פירות יער

פירות יער הם לא סתם עוד פרי - הם המפתח להפיכת כל מנה שיוצאת מהמטבח שלכם למיוחדת, טעימה ובריאה יותר. בין אם אתם מחפשים קינוח מרשים שישאיר את האורחים פעורי פה, או רוצים לשדרג את הארוחה היומית עם סלט צבעוני ועשיר בנוגדי חמצון, פירות היער הם הבחירה המושלמת. במתכונים הבאים תגלו איך להשתמש בפטל עסיסי, אוכמניות מתוקות-חמצמצות, תותים ארומטיים ופירות יער שונים בשלל מנות המשלבות טעם נפלא עם ערך תזונתי גבוה. מהמנה הראשונה ועד האחרונה, כל מתכון כאן הוא הזדמנות לצאת להרפתקה קולינרית מרגשת ולגלות מחדש את הפלא שבפירות היער.
מתכון לאגסים אפויים ומתוקים ממולאים בכל טוב

המתכון הבא הוא קל להכנה ומפיק קינוח מפנק וטעים עם מרקם רך ונימוח, ללא תוספת סוכר. נשמע מעניין? אם כן, אתם מוזמנים להתחיל להכין אותו כבר עכשיו! ככל הנראה יש לכם את כל המצרכים במטבח, ואתם צריכים להשקיע רק 10 דקות בהכנה, שאחריה יצאו לכם 8 חצאי אגסים אפויים מתוקים וממולאים בכל טוב, שמומלץ להגיש עם גלידת וניל או קצפת.

מתכון לאגסים אפויים ומתוקים ממולאים בכל טוב מקור תמונה: natashaskitchen.com
רכיבים למתכון לאגסים אפויים מתוקים ממולאים:
אגסים - 4 בינוניים (מסוג בוסק, אנז'ו או ברטלט)
פתיתי שיבולת שועל עבים - 20 גרם (להכנת גרנולה - לא להכנה מהירה)
אגוזי פקאן או מלך - 24 גרם (קצוצים גס)
חמוציות מיובשות - 30 גרם (קצוצות גס)
קינמון - ¼ כפית (ועוד קצת לפיזור מעל האגסים לפני האפייה)
סירופ מייפל - 2 כפות (ועוד קצת להגשה)
חמאה מומסת - 2 כפות (ועוד קצת לשימון תבנית האפייה)
מתכון לטוסט יוגורט עם פירות יער

הטוסט נחשב למנה קלת הכנה וזריזה, המתאימה לאכילה בארוחת הבוקר או הערב. המתכון לטוסט שנביא לכם היום הוא קצת שונה - את הגבינה הצהובה נחליף ביוגורט יווני ונקשט אותו עם פירות יער טעימים. אפשר לבחור ביוגורט עם אחוזי שומן נמוכים, לחם קל, ולהפוך את המנה לבריאה, מזינה וטעימה. 

את הטוסט במתכון מומלץ להכין בתנור או בטוסט אובן, מכיוון שהוא נאפה פתוח עם מלית יוגורוט נוזלית. אם אין לכם תנור ניתן לאפות גם במחבת מכוסה ולהגיע לתוצאה די דומה לאפייה בתנור. בסופו של דבר מתקבל טוסט יוגורט נהדר וריחני, עם פירות יער ואבקת סוכר או זילוף של סירופ מייפל או דבש, לבחירתכם.

מתכון לטוסט יוגורט: טוסט יוגורט

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים טוסט יוגורט:

לחם: מומלץ להשתמש בלחמים מסוג בריוש או חלה שהם עבים ובשרניים, אפשר כמובן להשתמש בכל סוג לחם אחר כמו: לחם קל, פיתות, לחמניות... עדיף להימנע משימוש בלחמי מחמצת בגלל החורים הנוצרים בהם בזמן האפייה, שיגרמו לתערובת היוגורט לנזול לתבנית. 

יוגורט: לא חובה להשתמש ביוגורט יווני, כל יוגורט איכותי אחר יכול להתאים.

סירופ מייפל: אפשר להמיר את סירופ המייפל בדבש או סליאן, ואפשר לשלב גם יחד. 

תמצית וניל: ניתן להחליף את תמצית הווניל בתבלינים כמו קינמון או אגוז מוסקט או להוסיף גם וגם.

פירות יער: ניתן להחליף את פירות היער בכל פרי אהוב אחר כמו בננות, תפוחים פרוסים דק, פטל, אוכמניות, תותים, ענבים.

אבקת סוכר: אינה רכיב חובה אך היא מעניקה טעם מיוחד לטוסט היוגורט. 

רכיבים לטוסט יוגורט:
פרוסות לחם - 4 (לפי הצורך)
יוגורט יווני - 5-6 כפות
ביצה - 1 ביצה
סירופ מייפל - 3 כפיות
תמצית וניל - ⅓ כפית
פירות יער - 1 כוס
אבקת סוכר - לפי הצורך (לפיזור מעל)
מתכון למשקה אוכמניות ותותים, פשוט וקל

זהו מתכון מופלא למשקה עם עם סגולות בריאותיות המסייעות להאטת תהליך ההזדקנות. הרי ידוע שמתח, רדיקלים חופשיים, חוסר פעילות גופנית ומחסור בשעות שינה מבגרים את העור מאוד. כדי להדוף את נזקיה של אמא טבע, מומלץ לשתות שייק פירות וירקות עם נוגדי חמצון.

רכיבים למשקה אוכמניות ותותים:
מים - ½1 כוסות (ניתן להמיר בחלב, מיץ תפוזים או כל נוזל לבחירתכם)
אוכמניות - 1 כוס
תותים - ½ כוס
כרוב - 1 עלה (גדול)
סלק - ½ (בינוני)
מתכון לשייק פירות יער ואסאי

פירות האסאי הסגלגלים מגיעים אלינו מדרום אמריקה ויש להם טעם ייחודי שאופייני רק להם. הפירות הטעימים הללו גדושים בנוגדי חמצון שמשתתפים במגוון תהליכים חיוניים כמו תיקון נזק תאי, חיזוק המערכת החיסונית ושמירה על מראה עור בריא, שחשוב לצרוך אותם בכמויות הולכות וגדלות ככל שמתבגרים. במתכון השייק הבא תוכלו ליהנות מכל היתרונות הללו ועוד רבים אחרים שתוכלו לקרוא עליהם בכתבה הבאה ולהכין לעצמכם שייק אסאי צונן ומרענן לימי הקיץ החמים, אך לא רק.

מתכון לשייק פירות יער ואסאי מקור תמונה: rd.com
רכיבים לשייק אסאי ופירות יער:
בננה - 1 (גדולה)
פירות יער - ½1 כוסות (קפואים)
דבש - 1 כף
אסאי - 100 גר' (קפוא, שבור לחתיכות - ניתן להשיג בחנויות בריאות ומרכולים)
מתכון לעוגת שקדים ודובדבנים

העוגה הנפלאה הזו מפנקת במיוחד משום שיש לה טעם מענג של שקדים, ובשילוב עם דובדבנים או פירות יער אחרים מתקבל טעם נפלא עוד יותר. היתרון בעוגה הזו הוא שתוכלו להכין אותה בזמן קצר ובכל עונה, כיוון שמשתמשים בה בפירות יער קפואים.

רכיבים לעוגת שקדים ודובדבנים:
חמאה - 8 כפות (רכה, כ-115 גר')
קמח - 1 כוס
אבקת אפייה - ½ כפית
מלח - ½ כפית
סוכר - ¾ כוס
תמצית שקדים - ½ כפית (טהורה)
דובדבנים - כ- 340 גר' (קפואים, מופשרים ויבשים מנוזלים, או כל פרי יער אחר לבחירכתם)
שקדים - ½ כוס (פרוסים)
מתכון לעוגת פירות יער ללא אפייה

עוגה מתוקה היא תמיד הפתעה נחמדה שמעלה חיוך על פניהם של הסועדים – וכשמדובר בעוגה בריאה שאינה דורשת אפייה, ההפתעה גדלה בעשרות מונים. זהו קינוח נהדר ומקורי לימות הקיץ שעשיר בפירות יער ומכיל התפרצות של מתיקות בכל נגיסה.

רכיבים לעוגת פירות יער:
תמרים - 3 כוסות (רכים ללא גרעינים)
שקדים - 2 כוסות
אבקת קקאו - ½ כוס
דבש - ¼ כוס
חמאת בוטנים - ¼ כוס
יוגורט - ½2 כוסות (בטעם וניל)
פירות יער - 1 כוס (חתוכים – ניתן לבחור בין תותים, אוכמניות, פטל שחור או פטל אדום, אך מומלץ לשלב בין כולם.)

מתכון למאפה פירות חמים ומתובלים

כשקריר בחוץ ועולה החשק לאכול איזו מנה מנחמת ומפנקת, התמונה הראשונה שעולה בראשנו היא של מאפה חם עם ריח ניחוח שמתפזר בכל חלקי הבית. אך לא תמיד יש כוח וזמן להתחיל להפעיל את המיקסר ולהכין בצק, לכן המתכון הבא הוא הפתרון המושלם עבורכם. עם מאפה הפירות החמים והמתובלים הזה, תוכלו ליהנות ממנה מתוקה ועשירה בטעמים שיחממו אתכם ושיגרמו לכם להמציא תירוץ בכל פעם מחדש כדי להכין אותה שוב ושוב.
מתכון למאפה פירות חמים ומתובלים מקור תמונה: cottercrunch
רכיבים למאפה פירות:
תפוחים - 2 כוסות (פרוסים)
אגסים - 2 כוסות (פרוסים)
חמוציות - ½1 כוסות (טריות או קפואות)
אננס - 1 כוס (מקופסת שימורים קצוץ גס, שמרו מעט מן המיץ)
מיץ לימון - 1-2 כפות
סוכר קוקוס - ⅓ כוס (לא מזוקק, או סוכר חום)
סירופ מייפל - 1 כף (אגבה או דבש)
קינמון - 1 כפית
אגוז מוסקט - ¼ כפית
חמאה - 60 גרם (מומסת)
אגוזי מלך - ⅓ כוס (קצוצים גס)

קרמבל תפוחי עץ, אגסים ואוכמניות טעים להפליא
קרמבל הוא קינוח נפוץ ומוכר שבדרך כלל מכיל תפוחי עץ, לפעמים לצד פרי אהוב אחר או תוספת אחרת. אין שום בעיה עם מתכונים שכאלה, אך האם חשבתם פעם מה יקרה אם תוסיפו למנה הקלאסית הזאת עוד שני רכיבים מנצחים ומרעננים כמו אגס ואוכמניות? התשובה היא חגיגה של טעמים אהובים בקינוח אחד פשוט להכנה שיכול לשדרג כל ארוחה, ואתם מוזמנים ללמוד כיצד להכין אותו...
 
קרמבל תפוחי עץ, אגסים ואוכמניות טעים להפליא מקור תמונה: fluffedvision
רכיבים לקרמבל תפוחים, אגסים ואוכמניות:
אוכמניות - 200 גרם
אגסים - כ-350 גרם (בערך 5 אגסים קלופים וחתוכים לקוביות )
תפוחי עץ - כ-350 גרם (בערך 5 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לקוביות )
חמאה - 125 גרם
אבקת סוכר - 50 גרם (כ-6 כפות)
סוכר דמררה - ⅓ כוס
קמח - ¼1 כוס
קינמון - קורט
מתכון לסלט קינואה ופירות טרופיים ברוטב הדרים

הסלט שלפניכם יכול להיות מוכתר "כמלך הסלטים" בזכות הרכיבים הנפלאים שהוא מכיל שהופכים אותו לבריא וטעים במיוחד. תוספת הקינואה ורוטב ההדרים הופכים את הסלט הזה לבעל טעם ומרקם כמו שלא הכרתם, וכולם ישמחו לסיים איתו ארוחה בצורה קלילה וטעימה.

מתכון לסלט קינואה ופירות טרופיים ברוטב הדרים מקור תמונה: chelseasmessyapron
רכיבים למתכון לסלט קינואה ופירות טרופיים:
קינואה - 1 כוס (מבושלת)
מנגו - 1 (גדול, קלוף)
דובדבנים - 170 גרם (או תותים או פטל)
קיווי - 2 (או קרמבולה)
מנדרינות - 420 גרם (משומרות ומנוקזות מנוזלים)
אוכמניות - 1 כוס (טריות/קפואות/מיובשות)
רכיבים לרוטב הדרים:
מיץ תפוזים - 2 כפות
גרידת תפוז - 1כפית
גרידת לימון - ¼ כפית
חרדל דיז'ון - 1 כפית
דבש - ¼1 כפות
מלח - קמצוץ
פלפל שחור - קמצוץ
שמן צמחי - ¼ כוס
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.