קרה לכם פעם שהוזמנתם לארוחת שישי, הגעתם רעבים וגיליתם שייקח עוד זמן עד שהשולחן יהיה מוכן? כמובן שכן, זה קרה לכולנו, אך אתם יכולים לחסוך את המצב המעיק הזה מהאורחים שלכם ולהגיש להם מתאבנים שלא ימלאו אותם יותר מדי אך ישמרו עליהם מסופקים עד הארוחה הגדולה, ואף יעוררו את התיאבון שלהם. כל אחד אוהב לנשנש מטעמים שכאלה, אפילו סתם כך באמצע היום, וכעת אתם תלמדו כיצד להכין 8 מתאבנים מושלמים שיעוררו ציפייה לקראת כל הפינוקים הגדולים שאתם מכינים למנה העיקרית...
מתכון לספנקופיטה – מאפה תרד וגבינה יווני
אתם מכירים את המאפה הזה בגרסותיו השונות מאולמות האירועים, שם מגישים אותו כמתאבן עם תפוח אדמה או רכיבים דומים. הגרסה הזו שלו הגיעה היישר מיוון, היא קלילה מאוד ומומלץ להגיש אותה לצד מטבל צזיקי שיהפוך אותה לטעימה וכיפית לאכילה אף יותר.
סלט הקפרזה הוא אחת ממנות הדגל של המטבח האיטלקי, תרתי משמע. צבעי מרכיביו הם צבעי הדגל של איטליה, ועל אף שמדובר בסלט פשוט מאוד להכנה, תוכלו להגיש אותו גם בצורה אחרת – כמתאבן לקראת ארוחה גדולה. בדיוק כמו במקרה של הסלט המקורי, גם את המנה הזו תוכלו להכין תוך 10 דקות, ומומלץ, כי זה ממש מפנק ומעורר תיאבון.
אם אתם רוצים להכין מתאבן בריא תוך דקות ספורות וליהנות מתוצאה טעימה, משביעה ומרשימה, קחו כמה פירות אבוקדו, חופן של עשבי תיבול אהובים, רימונים וגשו לעבודה! בלי מאמץ ובלי כאב ראש, תוכלו להגיש לשולחן מנה עשירה עם מראה מושקע, וחשוב מכל, שפע של יתרונות בריאותיים לגוף בזכות האשלגן, חומצות השומן הבריאות והסיבים התזונתיים שבאבוקדו. כמה פשוט, ככה טעים!
אם אתם רוצים לעזור לילדים שלכם לאכול מזון בריא ומגוון, צורת ההגשה היא הדבר הראשון שכדאי לבחון - למען האמת זה נכון גם במקרה של מבוגרים רבים... אחת מצורות ההגשה הכי פשוטות ואהובות היא נגיסים - ביסים קטנים ופריכים של טעם שאפשר פשוט להרים עם הידיים ולאכול בהנאה כפי שהם או עם רוטב בצד. המנה הכי מוכרת מהסוג הזה היא כמובן נגסי עוף, אבל אפשר להכין אותה בשלל גרסאות שונות שכוללות גם מאכלים אחרים, כמו למשל הברוקולי הבריא שילדים רבים מסרבים לאכול בצורתו הטבעית. הסרטון והמתכון שלפניכם יסבירו לכם בדיוק כיצד להכין את המנה הפשוטה והטעימה הזאת:
מתכון לביצי אפרוחים - מושלם לילדים
יש ילדים שעושים בעיות עם אוכל, אך כל עוד מגישים להם את המנה שתחילה דחו בצורה שתגרום להם לחייך, הם יאכלו אותה בהנאה. האמת היא שגם ילדים שאינם אכלנים בררניים ישמחו להיתקל במנה כזו, ואולי גם מבוגרים לא מעטים, בה הם יפגשו אפרוחים בתוך ביצים שיעלו להם חיוך על הפנים. את המתכון הזה תוכלו אפילו להכין ביחד עם הילדים, והם בהחלט ישמחו לקחת חלק בכל התהליך הפשוט.
את הממרח שתכירו עכשיו תוכלו לאכול לארוחת בוקר או ערב, לצד ארוחת צהריים או כנשנוש לאורך היום, אך אנחנו ממליצים להגיש אותו כמתאבן על לחם קלוי לקראת ארוחה גדולה. אנחנו בטוחים שאף אחד מהאורחים שלכם לא טעם מעולם ממרח שכזה, ולא יאמין כשתספרו לו שלקח לכם פחות מחצי שעה להכין אותו.
פלפל אפוי הוא מאכל שתמיד כיף לפגוש על השולחן. הטעם המתקתק שלו מהווה ניגוד מושלם לכל מנה אחרת שמוגשת לצדו, וקשה להתפתות שלא "לנקות את בלוטות הטעם" בעזרתו בין כל ביס של מנה מלוחה אחרת. אך במקום שהאורחים יפטמו את עצמם בסלט שכזה בשולחן שישי, למה שלא תגישו אותו קצת לפני שהם מתיישבים כדי לעורר להם את התיאבון? זה קל ופשוט, וכל אורח ישמח לנשנש את המנה הזו בזמן שהוא מחכה עד ששולחן האוכל יהיה מוכן.
יש משהו מדהים באפשרות להכין בייגלה לבד ומאפס. זהו למעשה לחם, אך כשמוסיפים לו כמות נדיבה של חמאה וטובלים אותו באמבטיית סודה לשתייה מתקבל מאפה אוורירי שפשוט תענוג לאכול. אף אחד לא יסרב לטעום את הבייגלה שהכנתם, במיוחד כשתגישו אותו בגרסת נגיסונים כמתאבן לקראת ארוחה גדולה. הגישו לצד מטבל גבינת צ'דר גרגירי ותראו איך כולם ירצו עוד ועוד.
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: