print header

7 עיצובי פירות מרהיבים ופשוטים להכנה

את מגוון הפירות הטריים שמתחלפים לנו עם עונות השנה, אנו לרוב אוכלים כמו שהם - בשלמותם, או חתוכים באופן גס, מבלי לתת את הדעת על צורת ההגשה שלהם. בכתבה הבאה תוכלו לגלות 7 דרכים מקוריות ומדליקות לעיצוב פירות, שהופכים כל ערימת פירות סתמית לסידור מרהיב, אותו תוכלו לשחזר בעצמכם תוך כמה דקות. העיצובים האלה יגוונו לכם את צורת אכילת הפירות השגרתית ויהפכו אותה לחוויה מהנה ואסתטית בפני עצמה וכמובן להרבה יותר מרשימה ויוקרתית, בכל ארוחה.  

 

1. עץ פירות

בעזרת כמה קיסמים תוכלו להכין עץ פירות מרשים ועשיר שיהיה הכוכב של הארוחה שלכם, כמה פשוט – כמה מדהים. 
 
7 סידורי פירות מדליקים
 
 
חומרים:
  • תפוח עץ
  • גזר ארוך
  • קיסמים רגילים
  • מגוון של פירות 
אופן ההכנה:
  • חתכו פרוסה אחת, לא עבה מדי, מהחלק התחתון של התפוח כך שהוא יהיה שטוח ויהפוך לבסיס של העץ. 
  • דחפו את קצה הגזר לשקע המרכזי הטבעי שיש לתפוח, בחלק העליון שלו. אם יש צורך, הרחיבו את החור בעזרת סכין. 
  • נעצו קיסמים רבים מסביב לגזר ולאורכו.
  • השחילו את הפירות השונים לתוך הקיסמים, כמה שניתן, שלא ייווצרו רווחים שיחשפו את הגזר, למראה מלא וגדוש. 

 

2. עציץ מפירות 

את העציץ המרהיב הזה אתם יכולים להכין בתור מתנה נפלאה ומקורית ליקיריכם או אפילו לעטר באמצעותו את שולחן האוכל – שכל מי שרק ירצה יעבור ויקטוף לו פרח פרי טעים.  

7 סידורי פירות מדליקים
 
 
חומרים:
  • כרוב בינוני
  • קערה עמוקה, עם בסיס רחב
  • שבלונות לעוגיות בצורות פרחים בכל מיני גדלים (ניתן להשתמש בצורות אחרות כמו פרפרים או כוכבים)
  • שיפודי עץ 
  • כף פריזאית 
  • עלי חסה מסולסלים
  • פירות שונים (תותים, קיווי, מלון, אבטיח וכו')
אופן ההכנה:
  • הניחו את הכרוב בתוך הקערה.
  • חתכו פרוסות עבות מהפירות וצרו באמצעות שבלונות העוגיות את צורות הפרחים. 
  • בעזרת הכף הפריזאית (כפית קעורה כמו של גלידה) צרו עיגולים קטנים מהפירות.
  • תקעו בין 6 ל-8 שיפודי עץ עמוק בתוך החלק העליון של הכרוב, עם רווחים שווים ביניהם.
  • כדי להעשיר את העציץ, ניתן לחתוך פרוסות של מלון או אבטיח (בעונה), לנעוץ בהם לאורכם שיפודי עץ ואותם לתקוע על השוליים של הכרוב, בחלק הקדמי שלו. 
  • לאחר שכל השיפודים בפנים, הניחו את עלי החסה מעל הכרוב ובין השיפודים לקישוט העציץ.
  • התחילו לנעוץ את צורות הפרחים בתוך השיפודים – הכניסו את צורות הפרחים ובקצה השיפודים נעצו את כדור הפרי (ניתן גם לנעוץ תותים).
 
 

3. קערות תפוחים מעוטרות בפרח

הרעיון המדליק הזה, הופך את התפוחים הצבעוניים לקערות הגשה אישיות מקסימות לסלט פירות, ויחד עם כמה חריצים קטנים תוכלו להוסיף להם עיטור פרח שובה לב, שכולו עשוי כמובן, מהתפוח.

7 סידורי פירות מדליקים
 
 
חומרים:
  • תפוח עץ
  • פירות חתוכים ככל שעולה על רוחכם
  • שיפוד עץ 
אופן ההכנה:
  • הסירו את הגבעול הקטן שבחלק העליון – המרכזי של התפוח.
  • בעזרת סכין חדה, צרו 6 חתכים בצורה של דמעה הפוכה בחלק העליון של התפוח, מסביב לשקע הטבעי שלו, שנמצא במרכז.
  • פרסו את כל החלק העליון של התפוח, בערך השליש העליון שלו, כך שהחלק עם החתכים יהיה בנפרד משאר התפוח. 
  • בעזרת הסכין, צרו רווחים בין כל טיפה הפוכה שכזאת - חיתכו את שאר התפוח שנמצא בין כל דמעה כך שצורת הרווח תהיה כמו משולש קטן, לפי קווי המתאר של כל דמעה.
  • רוקנו את פנים התפוח בעזרת כפית פריזאית (כפית קעורה כמו של גלידה) ומלאו אותו בפירות החתוכים. 
  • שברו את השיפוד לחצי, ונעצו חצי ממנו לאורך החלק האחורי של עיטור הפרח ולבסוף תקעו אותו בתוך קערת התפוח. 
 
7 סידורי פירות מדליקים
 

 

4. קוביית פירות

הקובייה הצבעונית הזאת, שמזכירה את הקובייה ההונגרית המפורסמת, היא למעשה דרך הגשה אלגנטית, מתוחכמת ויפהפה לסלט הפירות המוכר.  

7 סידורי פירות מדליקים
 
 
חומרים: 
  • פירות שונים
  • סכין חיתוך
  • קיסמי שיניים (לא חובה)
אופן ההכנה:
  • חתכו קוביות בעובי של 2.5 סנטימטר מהפירות השונים.
  • צרו שלוש או ארבע שורות (תלוי בכמות הקוביות שעשיתם) כאשר כל משבצת בשורה היא מקוביית פרי אחרת. התחילו למלא את השורות בקוביות שונות של פרי, עד שתרכיבו קובייה שלמה.
  • קשטו בעלי מנטה או בגרגרי רימון.
  • ניתן להעביר קיסם בשורות שבבסיס הקובייה כדי שתהייה יציבה יותר.
7 סידורי פירות מדליקים

 

5. ברבור מתפוח עץ

בדרך כלל אנו נתקל בעיצובי פירות מורכבים ומיוחדים, כמו הברבור היפה הזה, במסעדות או במלונות יוקרתיים ובמסעדות מפורסמות. אולם, בעזרת המדריך הבא תוכלו להכין ברבור שכזה בעצמכם ולהפתיע את הסובבים אתכם עם יצירת מופת קטנה. 
 
7 סידורי פירות מדליקים
 

 

6. גלילי בננות עם שוקולד וקצפת

צורתן של הבננות מאפשרת לעשות עמן שלל עיצובים כמו העיצוב הפשוט שלפניכם, גלילי בננה מצופים בשוקולד וקצפת שייעלמו מהשולחן במהירות כזו, שכמעט ולא יישאר זמן להתפעל מהן.

7 סידורי פירות מדליקים
 
 
חומרים:
  • 3 בננות
  • חצי חבילת שוקולד (חלב או מריר)
  • אגוזים מרוסקים (בוטנים או שקדים)
  • קצפת או כל מוס אחר
  • סכין מעוגלת
אופן ההכנה:
  • חתכו כל בננה לחצי ובעזרת הסכין המעוגלת רוקנו אותה מבפנים כך שייווצר לכם גליל של בננה. 
  • המיסו את השוקולד במיקרו, בערך 30 שניות כל פעם עד שכל השוקולד כולו יימס. ערבבו מדי פעם את השוקולד והיזהרו לא לחמם יותר מדי פן השוקולד יישרף.
  • טבלו חצי בננה בשוקולד ופזרו מעל את האגוזים, והכניסו למקרר ל-10 דקות, כדי שהשוקולד יתקרר.
  • הניחו את חצאי הבננה על צלחת, לגובה, ועל הקצה העליון שלהם הזליפו קצפת או כל מוס אחר.

7. זר פרחים של עגבניות

למרות שמבחינת התפיסה שלנו העגבנייה היא ירק, מבחינה בוטנית היא פרי לכל דבר ואם נשים לרגע את ההגדרות האלו בצד מדובר במאכל אהוב ונפוץ מאוד בלי שום קשר. בעזרת הצעת ההגשה הבאה תוכלו להפוך את העגבנייה לכוכבת של כל שולחן!
 
7 סידורי פירות מדליקים
 
 
חומרים:
  • 15 עגבניות שרי או עגבניות תמר קטנות
  • מילוי של גבינת שמנת (או כל מילוי אחר שתרצו)
  • גבעולי עירית / בצל ירוק
אופן ההכנה:
  • חתכו את העגבנייה לאורכה ולרוחבה בצורת צלב, אך תחתכו אותה עד הסוף, ובעדינות הוציאו ממנה בעזרת הסכין את הזרעים. 
  • פתחו קלות כל פתח של עגבנייה והכניסו לתוכן את המילוי.
  • צרו חריץ קטן בתחתית כל עגבנייה והכניסו לתוכו גבעול אחד של בצל ירוק או עירית.
  • קשרו את כל הגבעולים בגבעול אחד נוסף, כך שייראה כמו סרט, והגישו. 

 

מקור: קורל ב.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.