ישנם סוגי עוגות שלעולם לא נפסיק להכין, ועוגת רולדה היא בהחלט אחת מהם. פשטות ההכנה, המרקם והטעם הנפלא של העוגה הזו פשוט ממכרים, אז אם מתחשק לכם להפתיע את בני המשפחה והחברים בעוגה שלעולם לא נס לחה, הפשילו שרוולים, עקבו אחר ההוראות במתכון הקל שלפניכם והכינו רולדת שוקולד וניל.
מקור תמונה:
i.pinimg
רכיבים לקרם והרכבת העוגה:
אופן הכנת הרולדה:
-
רפדו תבנית בנייר אפייה משומן קלות וחממו את התנור ל-220 מעלות.
-
נפו קמח, קקאו, אבקת אפייה וקפה נמס יחד לתוך קערה קטנה והניחו בצד.
-
הקציפו את החלבונים (לבן) בקערה יבשה ונקייה משומן עד לקבלת קצף מעט רך.
-
בקערה נפרדת הקציפו חלמונים (צהוב) עם סוכר עד לתפיחה בגוון צהוב בהיר. הוסיפו את תערובת הקמח פנימה תוך כדי ערבוב מתמיד.
-
העבירו חצי מכמות החלבונים לקערת החלמונים והקמח תוך ערבוב מלמטה כלפי מעלה עד לאיחודם. חזרו על הפעולה עם המחצית השנייה של החלבונים.
-
צקו את הבלילה על נייר האפייה ובעזרת מרית פזרו אותה על כל שטח התבנית. אל תכו או תנערו את התבנית כדי שהבלילה תתפזר - זה מוריד את הנפח והעוגה תצנח.
-
הכניסו את התבנית לתנור לאפייה מהירה של 6-8 דקות, עד שהעוגה ספוגית.
-
הוציאו את התבנית מהתנור והניחו מגבת יבשה על חלקה העליון של העוגה, היפכו והסירו בעדינות את נייר האפייה.
-
גלגלו את עלה הרולדה עם המגבת לשבלול והניחו בצד להתקרר. בינתיים הכינו את הקרם.
מקור תמונה:
cookingbymoonlight
אופן הכנת קרם והרכבת העוגה:
-
צקו את כל המרכיבים לקערה בינונית והקציפו במהירות גבוהה עד להיווצרות קרם סמיך ומעט תפוח.
-
הוציאו את המגבת מעלה הרולדה, פתחו בזהירות את הרולדה, הניחו כ-¾ מכמות הקרם על העוגה ומרחו אותו עליה בעובי אחיד של כ-3-4 ס"מ.
-
גלגלו את העלה עם הקרם בכיוון שגלגלתם את המגבת קודם לכן.
-
הניחו על נייר אפייה נקי וצפו עם הקרם הנותר.
אופן הכנת הציפוי:
-
הרתיחו את השמנת בסיר קטן וכבו את מקור החום.
-
הכניסו את השוקולד פנימה, המתינו חצי דקה עד דקה, ערבבו לקבלת קרם חלק וצקו את הציפוי מעל בזהירות, צננו/קררו והגישו.
מקור תמונה:
cookingbymoonlight