שמו של המתכון שלפניכם מספיק כדי לעורר תיאבון בפניי עצמו, אך מומלץ בחום לא להסתפק רק בשם, אלא להכין את העוגה המיוחדת הזו כדי ליהנות ממנה באמת. עם תחתית פריכה, מוס שוקולד נימוח ותוספת פקאנים מעל, אתם תתקשו לשמור על העוגה הזו יותר מכמה ימים.
מקור תמונה:
myrecipes
רכיבים למוס והעיטור פקאן:
אופן הכנת התחתית:
-
חממו את התנור ל-200° מעלות. הקציפו יחד חמאה, גבינת שמנת ואבקת סוכר בעזרת מיקסר ידני או מערבל מזון נייח על מהירות גבוהה.
-
הוסיפו לתערובת את הקמח והמלח בהדרגה והמשיכו להקציף יחד. לבסוף, הוסיפו את הפקאן הקצוץ וערבלו במשך כמה שניות נוספות, עד לקבלת תערובת אחידה.
-
הוציאו את הבצק מקערת המערבל והניחו אותה על משטח מקומח. שטחו אותה לצורת עיגול, עטפו בניילון נצמד והכניסו למקרר למשך 1 שעה.
-
לאחר שעה, הוציאו את הבצק מהמקרר, רדדו אותו על משטח מקומח והכניסו לתבנית מלבנית משומנת בגודל 23*35 ס"מ.
-
הכניסו את הבצק לתנור המחומם למשך 14-17 דקות, או עד שהוא ישחים קלות. הוציאו וצננו לחלוטין.
אופן הכנת מוס והעיטור פקאן:
-
לתוך קערה גדולה חסינה למיקרוגל, הכניסו ½ כוס שמנת מתוקה עם השוקולד הקצוץ, והכניסו למיקרוגל למשך 30 שניות. הוציאו את הקערה מהמיקרוגל, ערבבו את הרכיבים והמשיכו להכניס אותה למיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד שהשוקולד יימס לחלוטין.
-
הוסיפו לקערה ויסקי ותמצית וניל, והניחו בצד למשך 5 דקות.
-
הקציפו את השמנת המתוקה שנותרה במשך 2-3 דקות, או עד לקבלת קצפת יציבה. קפלו את הקצפת לתוך תערובת השוקולד וערבבו בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
-
מרחו את תערובת השוקולד על התחתית המוכנה, פזרו מעל את הפקאן הקצוץ והכניסו למקרר למשך 4-24 שעות.