ימי הולדת מהווים את התירוץ המושלם "להתפרע" עם המתוקים ולאכול פרוסה של עוגה מושחתת במיוחד. לכל חובבי המתוקים שבכם, העוגה המושקעת הבאה מכילה כמה רכיבים מפתיעים וטעימים במיוחד, ולא יהיה אדם אחד שיסרב לפרוסה ממנה.
מקור תמונה:
i.pinimg
רכיבים לקישוט והרכבת העוגה:
אופן הכנת העוגת יוגורט:
-
חממו תנור לטמפרטורה של 160 מעלות.
-
ערבבו את כל המרכיבים יחד בקערה גדולה.
-
צקו את התערובת לתבנית עגולה קוטר 24 ס"מ והכניסו לתנור.
-
אפו כ-35-40 דקות עד שקיסם המוכנס למרכז ייצא מעט יבש, הוציאו והניחו להתקררות.
אופן הכנת הציפוי:
-
ערבבו בקערה את גבינת המסקרפונה יחד עם הקצפת המוכנה לתערובת אחידה והניחו בצד.
אופן הכנת הקישוט והרכבת העוגה:
-
חיתכו את העוגה לחצי והרטיבו אותה עם ½ כוס מים בשני החצאים (לא להספיג יתר על המידה).
-
מרחו שיכבה נדיבה של ריבת חלב, מעליה הוסיפו כמחצית מכמות מלית הקצפת והניחו את החצי השני מעל.
-
מרחו שוב את ריבת החלב על חלקה העליון של העוגה ולאחריה את שארית הקצפת מעל ומסביב לעוגה.
-
שיברו את שוקולד הקיט קט לאצבעות בודדות.
-
הדביקו את אצבעות השוקולד לקרם מסביב לעוגה כמעיין גדר וחלקו את העוגה בחלקה העליון לארבע באמצעות אצבעות השוקולד.
-
פזרו בכל חלק מארבעת החלקים את כדורי הדגנים המצופים, עוגיות האוריאו ועדשי השוקולד.
-
קישרו סרט מסביב לגדר השוקולד והכניסו למקרר עד להגשה.