בעיני רבים פרוזן יוגורט הוא תחליף בריא ונהדר לגלידה, והמתכון הזה יראה לכם איך להכין פרוזן יוגורט יווני מתקתק עם בננה, אננס, סירופ מייפל, שבבי קוקוס ונגיעה של ג'ינג'ר, שהוא תענוג של ממש בימי הקיץ החמים! לא צריך שום דבר פרט למעבד מזון או בלנדר ומקפיא, אז קדימה - תתחילו להכין!
רכיבים לפרוזן יוגורט עם אננס ובננה:
אופן הכנת פרוזן יוגורט עם אננס ובננה:
-
שימו את חתיכות האננס, היוגורט היווני, חתיכות הבננה, סירופ המייפל והג'ינג'ר במעבד מזון או בלנדר, וערבלו את הכל עד שמתקבלת תערובת חלקה וקרמית. גרדו את התערובת מצדי הכלי וערבלו שוב למשך 2-3 דקות בסך הכל.
-
העבירו את התערובת לכלי שאפשר להכניס למקפיא, עטפו היטב בניילון נצמד והקפיאו למשך 45 דקות.
-
הוציאו את הכלי מהמקפיא, ערבבו את התערובת וקפלו אותה מהצדדים למרכז. החזירו למקפיא למשך 30 דקות ולאחר מכן הוציאו וערבבו שוב.
-
חזרו כך על התהליך הזה 3 פעמים נוספות (בסך הכל 4 פעמים), ואז הקפיאו לשעה נוספת ואחרונה לפני ההגשה. הערבוב התכוף מונע הצטברות של גבישי קרח ויוצר מרקם קרמי יותר.
-
לפני ההגשה ניתן לפזר שבבי קוקוס קלויים מעל למנה. אפשר לשמור במקפיא למשך חודש.