header

מתכון לעוגת קוקוס

אנשים מתחלקים ל-2 קבוצות: כאלה שאוהבים קוקוס וכאלה שלא מתים עליו בכלל. אך העוגה הבאה רכה ומתוקה במידה, והרבה פעמים גורמת גם לאלה שלא מחבבים את הקוקוס להתאהב בה. אפשר לאכול אותה כמו שהיא, או לצרף לה כדור גלידה. מה שבטוח זה שיהיה לכם מאוד קשה להסתפק רק פרוסה אחת.

מתכון לעוגת קוקוס: עוגת קוקוס

כמה טיפים לפני שנתחיל ללמוד איך מכינים עוגות קוקוס רכה ועסיסית:

חלב קוקוס: אפשר להחליף את חלב הקוקוס בחלב סויה או בכל חלב אחר, ועדיף לבחור בחלב קוקוס לא ממותק.

קוקוס: אם ברצונכם לעדן את מרקם הקוקוס בתוך העוגה עצמה, אפשר לטחון אותו לאבקה דקה ובלתי מורגשת, וכן מומלץ לפזר על גבי העוגה קוקוס בשלמותו, כשהוא מוסיף הרבה חן וטעם מיוחד לעוגה.

ביצים: מומלץ להוציא את הביצים מהמקרר לפחות כ-20 דקות לפני ההכנה, כדי שיגיעו לטמפרטורת החדר.

קליית הקוקוס: כדי לתת לעוגה טעם מיוחד אפשר לקלות במחבת או לאפות את הקוקוס. מתקבל קוקוס קלוי ומעט קריספי בעל גוון חום.

ציפוי העוגה: את פיזור הקוקוס והברשת העוגה מומלץ לעשות לאחר שהתקררה. זיגוג העוגה מסייע לקוקוס להידבק בצורה הטובה ביותר לעוגה, ומיץ התפוזים מעשיר את הטעם שלה. ניתן להחליף את מיץ התפוזים במים.

 

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 10
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת קוקוס
רכיבים לעוגת קוקוס:
קוקוס - 1 כוס
קמח - ½1 כוסות
אבקת אפייה - 2 כפות
חמאה - 100 גרם
חלב קוקוס - ¼ כוס (או מיץ תפוזים)
מים - ¼ כוס
שמנת חמוצה - ¾ כוס (170 גרם)
ביצים - 3 ביצים (בטמפרטורת החדר)
מלח - ¼ כפית
סוכר - 1 כוס
רכיבים לציפוי מעל:
קוקוס - ½ כוס
אבקת סוכר - 1 כפית
מים - 1 כפית
מיץ תפוזים - ¾ כוס
אופן הכנת עוגת קוקוס:
  1. חותכים את החמאה לקוביות קטנות ושמים בקערה חסינת חום. ממיסים במיקרוגל במשך 20 שניות.
  2. בקערת המיקסר מקציפים על מהירות גבוהה את הביצים, מוסיפים את הסוכר ומקציפים עד קבלת קצף בהיר ותפוח.
  3. מוסיפים לקערה: מים, חמאה מומסת, שמנת חמוצה, חלב קוקוס וקוקוס, ומקציפים עד איחוד התערובת.
  4. מוסיפים קמח ומלח ומקציפים בהירות נמוכה רק עד שהבלילה מתאחדת. אפשר גם לקפל בעזרת מרית.
  5. מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת מעט או עם נייר אפייה.
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, ואופים כ-45-50 דקות, עד שהעוגה יציבה וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש עם פירורים לחים.
  7. מצננים את העוגה.
אופן הכנת ציפוי מעל:
  1. בקערית מערבבים: מיץ תפוזים, אבקת אפייה ואת הקוקוס.
  2. מברישים את הציפוי את העוגה בעזרת מברשת, למעלה ובצדדים, ומפזרים קוקוס בצורה אחידה. preperation
טיפ השף:
אפשר להחליף את המים במיץ תפוזים.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.