אנשים מתחלקים ל-2 קבוצות: כאלה שאוהבים קוקוס וכאלה שלא מתים עליו בכלל. אך העוגה הבאה רכה ומתוקה במידה, והרבה פעמים גורמת גם לאלה שלא מחבבים את הקוקוס להתאהב בה. אפשר לאכול אותה כמו שהיא, או לצרף לה כדור גלידה. מה שבטוח זה שיהיה לכם מאוד קשה להסתפק רק פרוסה אחת.
כמה טיפים לפני שנתחיל ללמוד איך מכינים עוגות קוקוס רכה ועסיסית:
חלב קוקוס: אפשר להחליף את חלב הקוקוס בחלב סויה או בכל חלב אחר, ועדיף לבחור בחלב קוקוס לא ממותק.
קוקוס: אם ברצונכם לעדן את מרקם הקוקוס בתוך העוגה עצמה, אפשר לטחון אותו לאבקה דקה ובלתי מורגשת, וכן מומלץ לפזר על גבי העוגה קוקוס בשלמותו, כשהוא מוסיף הרבה חן וטעם מיוחד לעוגה.
ביצים: מומלץ להוציא את הביצים מהמקרר לפחות כ-20 דקות לפני ההכנה, כדי שיגיעו לטמפרטורת החדר.
קליית הקוקוס: כדי לתת לעוגה טעם מיוחד אפשר לקלות במחבת או לאפות את הקוקוס. מתקבל קוקוס קלוי ומעט קריספי בעל גוון חום.
ציפוי העוגה: את פיזור הקוקוס והברשת העוגה מומלץ לעשות לאחר שהתקררה. זיגוג העוגה מסייע לקוקוס להידבק בצורה הטובה ביותר לעוגה, ומיץ התפוזים מעשיר את הטעם שלה. ניתן להחליף את מיץ התפוזים במים.