בעזרת אגסים אפשר להכין הרבה קינוחים מדהימים, ורובם הגדול אמנם טעים מאוד, אבל אין בהם את העומק או הטעם העשיר שיש בעוגה הנפלאה שאפשר להכין בעזרת המתכון הבא. היא מבוססת על השילוב הנפלא של שקדים ואגסים, שיש לו טעם נהדר שיחמם וימתיק כל ארוחה שתכינו בזמן הקרוב. אז אם נמאס לכם מעוגות תפוחי עץ ואתם רוצים לגוון את הקינוחים הנפלאים שאתם מכינים ואוכלים, העוגה הטעימה הזאת היא בהחלט אפשרות נהדרת עבורכם!
רכיבים למתכון לעוגת אגסים ושקדים:
אגסים - 1 גדול או 2 קטנים
אופן הכנת המתכון לעוגת אגסים ושקדים:
-
חממו מראש תנור ל-180 מעלות והכינו תבנית בקוטר 23 ס"מ; שמנו קלות את הדפנות שלה, פזרו עליהן מעט מלח ורפדו את התחתית בנייר אפייה.
-
ערבבו בקערה בינונית קמח, אבקת אפייה ומלח, הניחו בצד בסיום.
-
הכניסו את החמאה לקערת מיקסר חשמלי וערבלו עד שהיא חלקה. תוך כדי הוסיפו את הסוכר והמשיכו לערבב עד לקבלת מרקם קל ואוורירי. הקפידו לערבל את הרכיבים היטב לפני שתעברו לשלב הבא.
-
הוסיפו לקערה את הביצים אחת בכל פעם והמשיכו להפעיל את המיקסר למשך לפחות 10-20 שניות בין כל ביצה. לאחר מכן הוסיפו את תמציות הווניל והשקדים.
-
הוסיפו את השמנת החמוצה לקערה, ערבבו קלות והתחילו להוסיף בהדרגה את תערובת הקמח ששמתם בצד. המשיכו לערבב תוך כדי ואז הוסיפו גם את החלב.
-
הפסיקו את פעילות המיקסר אחרי שהתקבלה תערובת אחידה וגרדו את דפנות הקערה. ערבבו מעט את התערובת ביד, העבירו אותה לתבנית שהכנתם מראש ושטחו אותה באופן אחיד.
-
קלפו את האגס או האגסים שלכם, הסירו את הליבה וחיתכו לפרוסות דקות. פזרו את הפרוסות בשכבה אחידה על הבלילה כך שהם יכסו כמה שיותר ממנה.
-
פזרו מעל האגסים את השקדים באופן אחיד וגם כף של סוכר גס בשביל תוספת מתיקות אם תרצו.
-
הכניסו את התבנית לתנור למשך 35-40 דקות, או עד שקיסם שמוכנס למרכז העוגה יוצא נקי. בסיום הוציאו את התבנית מהתנור והניחו לעוגה להתייצב בתוכה ולהתקרר במשך 5-10 דקות. בתיאבון!