אם אתם עדיין לא מכירים את הפודינג לחם – אז כדאי לכם מאוד לעשות איתו היכרות ואם כבר יצא לכם לאכול ממנו – אז הרווחתם. מדובר הרי באחד מסוגי הקינוחים המתוקים האהובים ביותר במקומות רבים בעולם, עוגה נפלאה ומנחמת עם טעם נהדר. אנחנו מביאים כאן בפניכם גרסה קלה להכנה של פודינג לחם בסגנון פאי דלעת, שמשלב את טעמיו המתקתקים של הירק הכתום עם שלל הרכיבים המפנקים שמרכיבים את פודינג הלחם – והתוצאה תגרום לכם ללקק את האצבעות.
מקור תמונה:
tasty.co
רכיבים לפודינג לחם פאי דלעת:
אופן הכנת הפודינג לחם פאי דלעת:
-
הכניסו לתוך קערה גדולה את הביצים, מחית הדלעת, הסוכר הלבן והחום, השמנת, תמצית הווניל, החלב והמלח. הקציפו עד לקבל תערובת חלקה.
-
הוסיפו לקערה את הקינמון, הג'ינג'ר, הציפורן ואגוז המוסקט והמשיכו בערבוב והקצפה עד לקבלת תערובת אחידה. הניחו את התערובת בצד.
-
שמנו קלות בעזרת תרסיס שמן תבנית מלבנית בעלת מכסה בגודל 22X23 ס"מ. הניחו את קוביות הבריוש על גבי התבנית בשכבה אחידה ואז שפכו עליהן את תערובת הדלעת.
-
תנו לתבנית לשבת בטמפרטורת החדר למשך 30 דקות, או במקרר עד 24 שעות – כדי שהלחם יספוג את הנוזלים.
-
חממו תנור לחום של 180 מעלות. רגע לפני האפייה ערבבו את כל קוביות הלחם כדי לחלק ביניהן את הרוטב באופן שווה.
-
כסו את התבנית והכניסו לתנור לאפייה של 30 דקות. לאחר מכן הרימו את המכסה והוציאו אותו, והמשיכו לאפות 30 דקות נוספות – עד שהפודינג מתייצב ומתחיל להשחים.
-
הוציאו את העוגה מהתנור, קשטו עם הפקאנים הקצוצים והג'ינג'ר המיובש, והגישו עם כדור גלידה או קצפת בצד. בתיאבון!