כשהייתי ילד קטן הפירות שהכי אהבתי לאכול היו בננות ואגסים. עם השנים למדתי איך להכין עם שני הרכיבים האלו הרבה מנות פשוטות כמו אגסים בלימון ויין או מקלות בננה ושוקולד, אבל אף פעם לא מצאם מתכון שמשלב אותם בדרך פשוטה וקלה לביצוע. כל זאת השתנה כשמצאתי את המתכון ללחם בננות ואגסים, שדרוג מרענן וטעים לקינוח מוכר ואהוב שגם מי שאין לו מושג באפייה יכול להכין בלי לעבוד קשה!
מקור תמונה:
yummly.com
רכיבים ללחם בננות ואגסים:
אופן הכנת הלחם בננות ואגסים:
-
חממו מראש תנור לחום של 180 מעלות ובינתיים הכניסו את הבננות לקערת ערבוב גדולה ומעכו אותן.
-
הוסיפו לקערה עם הבננות את רסק תפוחי העץ, שמן וסוכר, וערבבו היטב.
-
המשיכו להוסיף לקערה את הביצים, תמצית הווניל, המלח, סודה לשתייה וחצי כפית קינמון, וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
-
הוסיפו לקערה קמח וערבבו קלות, לאחר מכן יש להוסיף את האגסים ולהמשיך בערבוב.
-
העבירו את התערובת לתבנית לחם משומנת קלות ופזרו אותה באופן אחיד.
-
ערבבו בקערה קטנה את שארית הקינמון עם הסוכר החום ופזרו את התערובת מעל תערובת הלחם עד לקבלת כיסוי שווה.
-
הכניסו את התבנית לתנור המחומם למשך כ-55 דקות או עד שקיסם שמוכנס למרכז הלחם יוצא נקי או עם מעט פירורים.
-
לאחר שתוציאו את לחם הבננות והאגסים מהתנור, מומלץ לחכות כ-20 דקות לפני שתוציאו אותו מהתבנית ותגישו אותו.