עוגת הספוג היא עוגה קלילה ורכה, העשויה מכמה מרכיבים פשוטים כמו: קמח, ביצים, סוכר... אפשר לשדרג אותה ולהוסיף טעמים, ואפשר להשתמש בה כבסיס מעולה לעוגת שכבות או עוגה עם בצק סוכר מעל. אם החלטתם להשתמש בה כבסיס אפשר לעשות זאת בשתי דרכים: 1. להשאיר אותה שלמה כמו שהיא. 2. לפרוס אותה לכמה שכבות למרוח קרם, להניח מעל שכבה נוספת וכך הלאה, וליצור עוגה מיוחדת חגיגית ועשירה.
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים עוגת ספוג רכה ואוורירית:
קמח עוגה: במתכון הבא בחרתי להשתמש בקמח המיועד לאפיית עוגות, הוא בעל מרקם קל ועדין יותר מהקמח הרגיל, אך אפשר כמובן להשתמש גם בקמח רגיל.
ביצים: הביצים הן רכיב חיוני במתכון, הן אלה שמעניקות לעוגה את הנפח.
סוכר: אפשר להמיר את הסוכר בסוכר חום.
שמן צמחי: מעניק לעוגה לחות. פחות מומלץ להמיר את השמן הצמחי בשמן זית העלול לגרום לעוגה להיות מרירה, אפשר להשתמש בשמן מסוג חמניות/קנולה.
אבקת אפייה: מעניקה נפח ועוזרת לעוגה לעלות ולתפוח.