header

מתכון בסיסי לעוגת ספוג

עוגת הספוג היא עוגה קלילה ורכה, העשויה מכמה מרכיבים פשוטים כמו: קמח, ביצים, סוכר... אפשר לשדרג אותה ולהוסיף טעמים, ואפשר להשתמש בה כבסיס מעולה לעוגת שכבות או עוגה עם בצק סוכר מעל. אם החלטתם להשתמש בה כבסיס אפשר לעשות זאת בשתי דרכים: 1. להשאיר אותה שלמה כמו שהיא. 2. לפרוס אותה לכמה שכבות למרוח קרם, להניח מעל שכבה נוספת וכך הלאה, וליצור עוגה מיוחדת חגיגית ועשירה.

עוגת ספוג

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים עוגת ספוג רכה ואוורירית:

קמח עוגה: במתכון הבא בחרתי להשתמש בקמח המיועד לאפיית עוגות, הוא בעל מרקם קל ועדין יותר מהקמח הרגיל, אך אפשר כמובן להשתמש גם בקמח רגיל.

ביצים: הביצים הן רכיב חיוני במתכון, הן אלה שמעניקות לעוגה את הנפח.

סוכר: אפשר להמיר את הסוכר בסוכר חום.

שמן צמחי: מעניק לעוגה לחות. פחות מומלץ להמיר את השמן הצמחי בשמן זית העלול לגרום לעוגה להיות מרירה, אפשר להשתמש בשמן מסוג חמניות/קנולה.

אבקת אפייה: מעניקה נפח ועוזרת לעוגה לעלות ולתפוח. 

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
מתכון בסיסי לעוגת ספוג
רכיבים לעוגת ספוג:
קמח לעוגה - 1 כוס
סוכר - ½ כוס
שמן קנולה - ⅓ כוס
מלח - קורט
תמצית וניל - 1 כפית
אופן הכנת עוגת ספוג:
  1. בקערת מיקסר עם וו בלון מקציפים את הביצים עד קבלת תערובת מעט תפוחה.
  2. מוסיפים לקערת המיקסר את הסוכר, השמן ותמצית הווניל וממשיכים להקציף כדקה, עד קבלת תערובת לבנה.
  3. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבלים רק עד קבלת תערובת אחידה וחלקה.
  4. יוצקים את התערובת לתבנית מעט משומנת, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, ל-30 דקות, עד שהעוגה מתייצבת וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש.
  5. מוציאים בזהירות מהתנור, מצננים את העוגה על גבי רשת ולא בתוך תבנית האפייה. preperation
טיפ השף:
להעשרת הטעם אפשר להוסיף שתי כפות דבש.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.