header

מתכון לחומוס ביתי אמיתי

אם רק הייתם יודעים כמה קל להכין ממרח חומוס בבית, ללא ספק הייתם מכינים אותו לבד! בעזרת המתכון שלפניכם תוכלו להכין ולתבל את הממרח כמו שמתחשק לכם וליהנות ממוצר טרי, בריא והכי חשוב - טעים.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לחומוס ביתי אמיתי מקור תמונה: mydomaine
רכיבים לממרח חומוס:
שום - 1 ראש
שמן זית - ½2 כפות (מחולק)
גרגירי חומוס - 420 גר' (מבושל ומסונן מקופסת שימורים)
מיץ לימון - 3 כפות (סחוט טרי)
מלח - ½ כפית (או לפי הטעם)
כמון - 2-3 כפות
מים - 2-3 כפות
פטרוזיליה - מעט (טרייה, קצוצה)
פפריקה מתוקה - מעט (לקישוט)
אופן הכנת ממרח חומוס:
  1. חממו תנור ל-200 מעלות.
  2. חיתכו 1 ס"מ מקצה ראש השן, הניחו את ראש השום על תבנית וצקו עליו 1 כף שמן זית. עטפו את השום בנייר כסף וצלו בתנור כ-35-45 דקות עד לגוון חום זהוב.
  3. הוציאו את השום מהתנור והניחו בצד לצינון.
  4. למעבד מזון הכניסו את גרגירי החומוס, מיץ לימון, טחינה, מלח וכמון, והפעילו בפולסים קצרים כ-2 דקות.
  5. עצרו את פעולת מעבד המזון, גרדו את הממרח מדפנות הכלי והפעילו שוב עד לקבלת ממרח חלק.
  6. הוסיפו למעבד המזון שמן ואת השום והפעילו שוב. תוכלו להוסיף מים כדי לדלל את התערובת אם תרצו בכך.
  7. טעמו, תבלו לפי הטעם והגישו חם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.