אם רק הייתם יודעים כמה קל להכין ממרח חומוס בבית, ללא ספק הייתם מכינים אותו לבד! בעזרת המתכון שלפניכם תוכלו להכין ולתבל את הממרח כמו שמתחשק לכם וליהנות ממוצר טרי, בריא והכי חשוב - טעים.
מקור תמונה:
mydomaine
אופן הכנת ממרח חומוס:
-
חממו תנור ל-200 מעלות.
-
חיתכו 1 ס"מ מקצה ראש השן, הניחו את ראש השום על תבנית וצקו עליו 1 כף שמן זית. עטפו את השום בנייר כסף וצלו בתנור כ-35-45 דקות עד לגוון חום זהוב.
-
הוציאו את השום מהתנור והניחו בצד לצינון.
-
למעבד מזון הכניסו את גרגירי החומוס, מיץ לימון, טחינה, מלח וכמון, והפעילו בפולסים קצרים כ-2 דקות.
-
עצרו את פעולת מעבד המזון, גרדו את הממרח מדפנות הכלי והפעילו שוב עד לקבלת ממרח חלק.
-
הוסיפו למעבד המזון שמן ואת השום והפעילו שוב. תוכלו להוסיף מים כדי לדלל את התערובת אם תרצו בכך.
-
טעמו, תבלו לפי הטעם והגישו חם.